Ακτινίδιο ανταγωνιστικό και με ταυτότητα

12:47 22/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού -Αιγάνης στην διασταύρωση Πυργετού με εθνική οδό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αιδεσιμότατο πατέρα Αλέξανδρο Ρούσσο ιερέα του Πυργετού.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ,οι Βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Μπαργιώτας, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Βασίλης Ευθυμίου, ο εκπρόσωπος ομάδας παραγωγών Αιγάνης κ. Νίκος Χριστοδούλου , και η κα Χριστίνα Κοντογιάννη, MSc

Γεωπόνος Περιφέρειας Θεσσαλίας – Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Λάρισας με θέμα: «Καλλιέργεια της ακτινιδιάς».

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στάθηκε στη σημασία της καλλιέργειας ακτινιδίου για την περιοχή, στις θρεπτικές του αξίες και στην ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Μίλησε για τις προσπάθειες του δήμου να καταστήσει το ακτινίδιο, ως προϊόν ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης καθώς και για τα έργα που προωθούνται στην περιοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές για την διοργάνωση της εκδήλωσης ,την Περιφέρεια Θεσσαλίας «Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας» ,τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών ,τις τοπικές κοινότητες Πυργετού & Αιγάνης ,τις ομάδες παραγωγών ,τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς , τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού με το χορευτικό τμήμα, τους παραγωγούς, τους χορηγούς της εκδήλωσης καθώς και τους επισκέπτες που παραβρέθηκαν στην 14η γιορτή ακτινιδίου Πυργετού -Αιγάνης.


Επιστολή όπου χαιρετίζουν την εκδήλωση και δεν μπορέσανε να παραβρεθούν έστειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος.


Στην λήξη της εκδήλωσης χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού «Βάιος Μαλλιάρας». Στην εκδήλωση οι επισκέπτες είχανε την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα μικρά εδέσματα από ακτινίδιο από τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα