Ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ από τον τυφώνα Χάρβεϊ

20:10 26/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταστροφικές πλημμύρες αναμένεται ότι θα προκαλέσουν οι καταρρακτώδεις βροχές που συνοδεύουν τον τυφώνα Χάρβεϊ. Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει πλήξει το Τέξας εδώ και 50 χρόνια και κινείται αργά προς την ενδοχώρα.

Άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 209 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν νωρίτερα τα παράλια της Πολιτείας. Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ανέφεραν ότι περίπου 250.000 πελάτες τους (σε σύνολο 1 εκατομμυρίου) έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Από τα ακραία

καιρικά φαινόμενα έχει πληγεί ιδιαίτερα η παραθαλάσσια πόλη Ρόκπορτ που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κόρπους Κρίστι. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν και άλλα κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Σε κάποιες περιπτώσεις οι άνεμοι σήκωσαν ολόκληρες στέγες. Οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι και γεμάτοι με συντρίμμια.

Ο τυφώνας έχει εξασθενήσει στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον και αναμένεται ότι εντός των επόμενων ωρών θα εξασθενήσει περαιτέρω και θα μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά του Χιούστον.

Σχετική είδηση: ΗΠΑ: Συναγερμός στο Τέξας για τον τυφώνα Χάρβεϊ (video)

Πηγές: A’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα