Ακόμη χωρίς νερό πολλές περιοχές στην Εύβοια μετά τις φονικές πλημμύρες

22:24 13/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε ημέρες μετά τη φονική πλημμύρα στην Εύβοια, οι κάτοικοι βρίσκονται ακόμη αντιμέτωποι με τόνους λάσπης και φερτών υλικών. Νερό δεν υπάρχει σε πολλές περιοχές και η ανάγκη για μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα παραμένει τεράστια, παρά την διάθεση όλων των μέσων που διαθέτουν οι δήμοι της περιοχής και τη συνδρομή από άλλες περιοχές αλλά και από ιδιώτες.

Τα 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες των πληγέντων θα μπορούν από τις 14 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, να πιστώνονται σε ακατάσχετους λογαριασμούς τους. Αντίστοιχα,

θα έχουν πρόσβαση οι δήμοι και στα κονδύλια συνολικού ύψους 1.2 εκ ευρώ που προορίζονται για εργασίες αποκατάστασης της υδροδότησης και απομάκρυνσης των βαρέων φερτών υλικών από δρόμους και ρέματα.

Οι τοπικές αρχές καλούν τους πληγέντες να σπεύσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για το βοήθημα των 600 ευρώ.

Στο πεδίο των ευθυνών, το υπουργείο Περιβάλλοντος, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι ο λόγος που έγιναν μόνο τα δύο από τα 5 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν δημοπρατηθεί μετά τις περσινές φωτιές στην Εύβοια, είναι πως πάγωσαν λόγω απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών. Η αρχή έκρινε ότι δεν έπρεπε να ανατεθούν σε ανάδοχο, με το σκεπτικό ότι δεν είχαν επείγοντα χαρακτήρα.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακόμη, Εύβοια,akomi, evvoia