Αιτήματα ΣΕΤΕ σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό για τον τουρισμό

16:10 4/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας, προγράμματα επιδότησης εργασίας και μείωση του ΦΠΑ ζητούν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και οι 13 πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – μέλη του Συνδέσμου, σε κοινή επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Τα μέλη του ΣΕΤΕ, στην επιστολή τους, παρουσιάζουν άξονες πάνω στους οποίους

θα στηριχθεί η επανεκκίνηση, η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού κλάδου.

Σημειώνουν ότι ο τουρισμός και οι μεταφορές δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις. Τα πρωτόκολλα αυτά, όπως αναφέρουν, πρέπει να είναι ρεαλιστικά και βιώσιμα, πάντα εντός των υγειονομικών δεσμεύσεων και να μπορούν να εφαρμοστούν και από μικρές επιχειρήσεις. Ήδη ο ΣΕΤΕ, όπως τονίζουν, έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΔΥ, ότι έως τις 11.05.20 θα παραδοθεί ολοκληρωμένο σχέδιο προς επεξεργασία.

Παράλληλα, τα μέλη του ΣΕΤΕ ζητούν προγράμματα επιδότησης εργασίας και εργαζομένων τουλάχιστον για όλο το 2020, αλλά και μείωση του ΦΠΑ από 01.06.20 και για όσο χρόνο χρειαστεί να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος: της διαμονής στο 6%, όλης της εστίασης στο 13%, της υπηρεσίας του τουριστικού πακέτου στο 13%, των εγχώριων μεταφορών στο 13% και του θαλάσσιου τουρισμού στο 13%.

Τέλος, ζητούν να μην καταβληθεί η προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το 2020. Το μέτρο δεν έχει καμία δημοσιονομική επίπτωση και εκτός αυτού, ο συμψηφισμός προκαταβολής – ζημιών θα είναι αναγκαστικός το 2021, με το σύνολο των επιχειρήσεων ζημιογόνο, όπως σημειώνεται στην επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα