Αίτημα για την αναστολή σύμβασης από τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου

12:18 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δυνατότητα μονομερούς αίτησης αναστολής σύμβασης στους εργαζόμενους ακόμα και αν έχουν απολυθεί ζητά με επιστολή του στους υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου. Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Δεδομένου λοιπόν πως οι εποχικές επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει (η πλειοψηφία τους) και οι συνάδελφοι έχουν απολυθεί, αυτομάτως οι χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν χρήση  του θετικού μέτρο της αναστολής σύμβασης, ούτε γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν. Παραμένει το ερώτημα, αν θα συνεχίσουν την αναστολή και τον Οκτώβριο ή αν θα κάνουν

αίτηση για το επίδομα ανεργίας. Μείζον θέμα που χρήζει ΑΜΕΣΑ να δοθεί λύση.

Ζητάμε κε Υπουργέ να υπογράψετε την ΚΥΑ και να δοθεί η δυνατότητα μονομερούς αίτησης αναστολής σύμβασης στους εργαζόμενους ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ (όπως έγινε το καλοκαίρι που καταφέραμε και είχαμε αυτή τη διευκόλυνση και για αυτούς που δεν είχαν επαναπρόσληψη).

Γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία που του αναλογεί και περιμένουμε τώρα το Υπουργείο Οικονομικών να πράξει το ίδιο.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΧΡΗΖΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα