Αίτημα για διατήρηση του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στα Καρδάμυλα Χίου

09:04 15/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αναγκαιότητα ύπαρξης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Καρδάμυλα, ως δομικό στοιχείο της κοινωνίας της Βορειοανατολικής Χίου, σε μια περιοχή με έντονη οικονομική δραστηριότητα, ιδίως των ναυτικών», τόνισε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς στη συνάντηση με τον Γρηγόρη Καλογριόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Συμπαραστεκόμενος

στις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα Καρδάμυλα που ζητούν συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος, ο Δήμαρχος Χίου πρόσθεσε ότι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου θα εξετάζει τον τρόπο διάθεσης των καταθέσεων του Δήμου, σε περίπτωση κλεισίματος του υποκαταστήματος.
Από την πλευρά του ο κ. Καλογριόπουλος εξήγησε ότι η κίνηση αυτή είναι απόφαση της κεντρικής διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να παραμείνουν ενεργά 250 καταστήματα ανά την Ελλάδα.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Χίου παρόντες ήταν επίσης ο Αναστάσιος Κώσταλος, Διευθυντής του Κεντρικού Καταστήματος της ΕΤΕ στη Χίο και ο Νίκος Βασιλάκης, Πρόεδρος της ΔΕ Καρδαμύλων.
Να σημειωθεί ότι στο υποκατάστημα των Καρδαμύλων εργάζονται σήμερα 2 άτομα (ενώ για τη διατήρησή του χρειάζονται τουλάχιστον 3 εργαζόμενοι) και θα είναι ανοικτό σύμφωνα με το σχεδιασμό της Κεντρικής Διοίκησης μέχρι την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019.
Χθες Δευτέρα, οι κάτοικοι των Καρδαμύλων πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα Καρδαμύλων της ΕΤΕ.

The post Αίτημα για διατήρηση του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στα Καρδάμυλα Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα