Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις (video)

07:16 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή 13 Μαΐου, με αραιές νεφώσεις και στα ανατολικά άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και τα νότια.

Μακεδονία – Θράκη
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί έως

5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος
Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 και κατά τόπους έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη
Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για Σάββατο 14-05-2016
Στα ανατολικά και νότια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 6 μποφόρ που από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

The post Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα