Αίγιο: Επίτιμος Δημότης και Πρεσβευτής ο Alexander Payne

13:32 19/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Alexander Payne ανακηρύχθηκε «Επίτιμος δημότης» και «Πρεσβευτής της Αιγιαλείας», για την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία της, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και τα αρώματα του οίνου.

Όπως και ο ίδιος μας υπενθυμίζει με τη συμπεριφορά του πως είναι και νιώθει Έλληνας- επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στο Αίγιο

και συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Αιγιαλείας, τα «Οινοξένεια». Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., τίμησαν τον Αιγιώτη στην καταγωγή Οσκαρικό σκηνοθέτη

Alexander Payne (Κωνσταντίνο – Αλέξανδρο Παπαδόπουλο).

Είναι γνωστή σε όλους η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του «Πλαγίως» (Sideways), όπου οι αμπελώνες της Καλιφόρνια είναι το σκηνικό της ταινίας του και το κρασί πρωταγωνιστεί και συντροφεύει τους ήρωες σε ένα ταξίδι στον κόσμο του οίνου, της γευσιγνωσίας αλλά και της αυτογνωσίας.

Τα «Οινοξένεια 2016» για 4η χρονιά φέτος, αποτελούν σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στα τοπία, τα γεύσεις, τα αρώματα και τη φιλοξενία της Αιγιαλείας, με αφετηρία τα φημισμένα κρασιά της περιοχής και στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που χαρακτηρίζεται, όχι τυχαία, ως η «Τοσκάνη της Ελλάδας».

«Ο τόπος. Ο οίνος. Η γεύση. Η γιορτή» είναι το σύνθημα των εκδηλώσεων και στόχο έχει την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, που προβάλλεται μέσα από ένα επιλεγμένο δίκτυο 21 εστιατορίων σε όλη την Αιγιάλεια.

Ο βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ σκηνοθέτης ,σεναριογράφος και παραγωγός που εμπνεύστηκε από το αμπελοοινικό σκηνικό στις πλαγιές της Αιγιάλειας ανέλαβε πλέον το ρόλο του Πρεσβευτή του τόπου καταγωγής του.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα