Αιφνιδιαστική παράσταση διαμαρτυρίας «Συμμαχίας για το νερό» στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

07:01 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριάντα μέλη της Συμμαχίας για το νερό πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, και σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «άστοχη και έκφραση πανικού» την ενέργεια του προέδρου της επιχείρησης που επικαλέστηκε το νόμο 1069 για τις ΔΕΥΑΒ για να απαγορεύσει την παρουσία πολιτών χωρίς άδεια στις συνεδριάσεις της επιχείρησης. Τόνισαν ότι πολιτικές αποκλεισμού των πολιτών από τα κέντρα λήψης αποφάσεων που τους αφορούν δεν γίνονται αποδεκτές.

Επιπλέον αναφέρουν ότι ο λόγος της αιφνιδιαστικής τους παρουσίας στη συνεδρίαση

ήταν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων. Απαίτησαν να ενημερωθούν για τις ενέργειες της διοίκησης από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης, «μας απάντησε, αλλά σύμφωνα με τις απαντήσεις του, επιβεβαίωσε ότι η διαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ εξακολουθεί να είναι σε ανεύθυνα και επικίνδυνα χέρια. Στην ουσία υποστήριξε πως μικροπροβλήματα που είχαν εντοπιστεί από καιρό διορθώθηκαν και σήμερα ο Βιολογικός δουλεύει με απόδοση 100% κάτι που θα πιστοποιήσουν και οι μετρήσεις που έγιναν και θα ανακοινωθούν σύντομα».

Επιπλέον η Συμμαχία αναφέρει ότι ο κ. Σαββάκης δήλωσε άγνοια για την πρόθεση της δημοτικής αρχής τον περασμένο Φεβρουάριο να ιδιωτικοποιήσει τις εγκαταστάσεις του βιολογικού λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν, όπως το είχε δηλώσει ο προκάτοχός του, Απ. Γαλάτης σε συνέντευξη Τύπου και διέψευσε ότι έχει ανατεθεί μελέτη σε ιδιώτες για τη διερεύνηση σεναρίων λειτουργίας του Βιολογικού με τη συμβολή ιδιώτη. Η Συμμαχία για το νερό δεσμεύεται να ενημερώσει σύντομα τους πολίτες για τα όσα πληροφορήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση. «Πίσω από τα ψέματα και τις αντιφάσεις κρύβεται επιμελώς η αλήθεια για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για τον βιολογικό, τον Παγασητικό και εν γένει το νερό»

Keywords
Τυχαία Θέματα