Άγρια άλογα του Δέλτα Έβρου κυκλοφορούν στην Εθνική οδό-ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί

11:11 3/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα νέο φαινόμενο μετά τις πλημμύρες καλούνται να διαχειριστούν οι τοπικές αρχές στην Δημοτική ενότητα Φερών καθώς άγρια άλογα έχουν ξεφύγει από τις αγέλες μέσα από την περιοχή του Δέλτα Έβρου λόγω πλημμυρών και κυκλοφορούν ελεύθερα στην Εθνική οδό ,μεταξύ Φερών και Μοναστηρακίου με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

« Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Μέσα στο Δέλτα υπάρχουν αγέλες αγρίων αλόγων .Οι μεγαλύτερες εκτάσεις τώρα έχουν καλυφθεί με νερό. Τα

άλογα άρχισαν σταδιακά να βγαίνουν προς τις στεγνότερες περιοχές. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο ένα ζευγάρι να κινείται από αυτά τα άγρια άλογα στην Εθνική οδό μεταξύ Φερών -Μοναστηρακίου,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Αγροτικού τομέα της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Νίκος Γκότσης, υπογραμμίζοντας πως παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο από την Αστυνομία όσο και από ιδιώτες δεν μπόρεσαν να τα πιάσουν.

«Δυστυχώς δεν πλησιάζονται εύκολα, είναι πολύ άγρια ζώα και αυτά δεν γνωρίζουν να κινούνται σε κατοικημένες περιοχές. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και εάν υπάρξει σύγκρουση με άλογο θα είναι θανατηφόρα. Δεν έχει εντοπισθεί το ζευγάρι έρχεται και εξαφανίζεται είναι σαν τον φαντομά,» διευκρίνησε ο κ. Γκότσης , ο οποίος συνέστησε στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται στην συγκεκριμένη περιοχή .

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου
Φωτογραφία : an Karaiskos

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα