Αγώνας βουνού στο Γεντίκι και μετά Καρναβάλι στο Καλοχώρι

13:10 16/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρώτα θα τρέξουν και έπειτα θα…διασκεδάσουν! Οι 350 αθλητές απο όλη την Ελλάδα θα τρέξουν στο όρος Γεντίκι στον δεύτερο αγώνα βουνού που συνδιοργανώνουν στην περιοχή ο σύλλογος μαραθωνοδρόμων Λάρισας, ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται δύσκολη και πέρυσι κέρδισε τις εντυπώσεις των αθλητών. Δύο θα είναι διαδρομές, 17 χλμ η μεγάλη, 5 χλμ η μικρή με αφετηρία

στους πρόποδες του βουνού στις 10.30 την ερχόμενη Κυριακή και τερματισμό με βραβεύσεις στην πλατεία του Καλοχωρίου, όπου θα ακολουθήσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μίλησε για την σπουδαιότητα της αθλητικής αυτής διοργάνωσης που αναδεικνύει την ομορφιά της περιοχής με την μοναδική πράσινο λίθο της.

Ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος αναφέρθηκε στον 2 ο αγώνα βουνού στο Γεντίκι λέγοντας ότι συνδύαζει την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και της χλωρίδας με την προβολή των ντόπιων εθίμων και των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ο Αποστόλης Γούλας , πρόεδρος του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Λάρισας χαρακτήρισε τον αγώνα δύσκολο με άγρια ομορφιά , λόγος για τον οποίο οι συμμετοχές των αθλητών φέτος ξεπέρασαν τις 300.

Keywords
Τυχαία Θέματα