Άγνοια για το cd δήλωσαν οι συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου

17:51 21/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Πλήρη άγνοια για την ύπαρξη και φύλαξη του επίμαχου cd δήλωσαν και οι 34 πρώην στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στις σχετικές καταθέσεις που παρείχαν σήμερα ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η διαδικασία συνεχίζεται με την ολοκλήρωση της ακρόασης του στελέχους του ΣΔΟΕ Χρήστου Αθανασίου. Στο μεταξύ, παράταση εργασιών θα ζητήσει η Επιτροπή από την ολομέλεια της Βουλής,
καθώς στις 25 Φεβρουαρίου, εκπνέει η σχετική προθεσμία.Οι καταθέσεις που διήρκεσαν συνολικά πέντε ώρες έγιναν με διαδικασίες εξπρές καθώς υποβλήθηκαν σε μία ερώτηση σχετικά με το cd. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι τους δήλωσαν άγνοια για τη διαδρομή του ψηφιακού δίσκου και αρνήθηκαν την οποιαδήποτε εμπλοκή με την παραλαβή και διαχείρισή του.
Αργότερα αναμένεται να εξεταστεί το στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Αθανασίου, ο οποίος στη χθεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική φέρεται να είπε ότι είχε ενημερώσει για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ τον τότε υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη αλλά και στον αναπληρωτή του Παντελή Οικονόμου, οι οποίοι όμως τον αγνόησαν.
Από την πλευρά του ο κ. Σαχινίδης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είχε ποτέ ενημερωθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ άλλωστε 30 μέρες υπουργός Οικονομικών διετέλεσα δεν πρόλαβα να δω τίποτα».
Παράλληλα, ο κ. Σαχινίδης έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά που είχε κάνει ο κ. Αθανασίου ως προϊστάμενος του Α' Τμήματος της Διεύθυνσης Ελέγχων, τόσο προς το υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία, όπως είπε, ζητούσε έγκριση για να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Μανώλη Ντουκάκη.
Στην αναφορά του πάντως, ο κ. Αθανασίου τονίζει, μεταξύ άλλων, τις διαπιστώσεις του για «μεγάλη αδράνεια από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών», οι οποίες -όπως ο ίδιος λέει- «θεωρούσαν λίγο ως πολύ ανίκανους τους υπαλλήλους του υπουργείου να κάνουν φορολογικούς ελέγχους».
Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Αθανασίου αναφέρεται γενικώς και στη «λίστα Φαλσιαν», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή το διάστημα αυτό στα ΜΜΕ ακούγονται φήμες για λίστα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, που την έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ένας Ελβετός τραπεζίτης ονόματι Φαλσιανί, τη ζητήσαμε επανειλημμένα από τον υπεύθυνο συντονιστή των ομάδων εργασίας, ο οποίος δήλωνε άγνοια».

Σχετική είδηση: Προανακριτική για λίστα Λαγκάρντ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα