Αυξάνονται οι ασθενείς με covid-19 στα νοσοκομεία της Κρήτης

17:55 12/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους σαράντα έξι έχουν φτάσει οι νοσηλευόμενοι με covid-19 ασθενείς στα νοσοκομεία της Κρήτης. Από αυτούς έντεκα βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι κλίνες των οποίων καλύπτονται με ταχείς ρυθμούς, θέτοντας «σε συναγερμό» τις υγειονομικές αρχές.

Συνολικά, στα νοσοκομεία του νησιού υπάρχουν δέκα έξι ενεργές κλίνες ΜΕΘ, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες αυξήθηκε ο αριθμός τους κατά δύο. Από αυτές έχουν καταληφθεί ήδη οι έντεκα και μόλις πέντε παραμένουν διαθέσιμες.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει,

ωστόσο, σύμφωνα με την διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης, προβλέπει, ότι μέσα σε λίγες ώρες, οι κλίνες μπορούν να φτάσουν τις είκοσι έξι, ενώ σε δεύτερο χρόνο μπορούν να ξεπεράσουν τις πενήντα.

Από τους έντεκα νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, οι εννέα παραμένουν και σήμερα διασωληνωμένοι, καθώς από χθες η κατάσταση της υγείας ενός εκ των ασθενών παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του.

Το μεγαλύτερο βάρος δέχονται τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου. Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται δέκα εννέα άτομα, από τα οποία έξι είναι στη ΜΕΘ – τέσσερα διασωληνωμένα , ενώ άλλα δέκα τρία παραμένουν στην κλινική Covid. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται έντεκα, επτά στην κλινική Covid και τέσσερα στη ΜΕΘ, διασωληνωμένα. Ένας ακόμη ασθενής είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, όπου παραμένουν άλλοι επτά στην κλινική Covid. Σε κλινικές Covid νοσηλεύονται ακόμη τρία άτομα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ένα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και από δύο στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Μανουσουδάκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα