Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου ανοιχτά της Αιγύπτου

21:14 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακόμη εννέα πτώματα περισυνέλεξαν τα μέλη των ομάδων διάσωσης της Αιγύπτου από τα νερά της Μεσογείου, μία ημέρα αφότου βάρκα στην οποία επέβαιναν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στους 52.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη του πληρώματος της βάρκας, με την οποία ταξίδευαν έως και 600 πρόσφυγες.

Η βάρκα βυθίστηκε την

Τετάρτη στα ανοιχτά του Μπουργκ Ρασίντ, ενός χωριού στη βόρεια Αίγυπτο.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 169 άτομα, ένδειξη ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί σε πολλές εκατοντάδες.

«Στο πλοίο υπάρχει μια αποθήκη όπου βάζουν τα ψάρια κι η οποία δεν έχει προς το παρόν ανοιχθεί. Ενδεχομένως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο εσωτερικό», διευκρίνισε αξιωματούχος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περίπου 10 διασωθέντων, σχεδόν 100 άνθρωποι είχαν στοιβαχθεί στο αμπάρι.

Εισαγγελείς διέταξαν να οδηγηθούν στη φυλακή τα μέλη του πληρώματος για τέσσερις ημέρες, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρόσφυγες που διασώθηκαν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης της χώρας στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και επισήμανε ότι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Στη βάρκα επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο προορισμός του πλεούμενου παραμένει άγνωστος, αν και οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πιστεύουν πως κατευθυνόταν στην Ιταλία.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Δεκάδες νεκροί σε νέα προσφυγική τραγωδία στις ακτές της Αιγύπτου

Keywords
Τυχαία Θέματα