Αυστραλία: Σφοδρές αντιδράσεις από δηλώσεις υπουργού για τους μετανάστες

13:21 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες αντιδράσεις και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί στην Αυστραλία μια δήλωση για τους μετανάστες από τον Peter Dutton, υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, στην οποία δήλωση- παρά τις αντιδράσεις και προτάσεις αποπομπής του από άλλα κόμματα- έτυχε και της κάλυψης του Ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Malcolm Turnbull.

Συγκεκριμένα ο κ. Dutton δήλωσε πως “η έλευση στην Αυστραλία και άλλων αμόρφωτων -όπως τους χαρακτήρισε- μεταναστών θα έχει ως συνέπεια να χαθούν Αυστραλιανές θέσεις εργασίας και να επιβαρυνθεί το σύστημα πρόνοιας και περίθαλψης και

οι φορολογούμενοι της χώρας».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ηγέτη του κόμματος των Εργατικών Bill Shorten, αλλά και του κόμματος των Πρασίνων Richard Di Natale.

Ο κ. Shorten, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις απαράδεκτες θυμίζοντας πως «η Αυστραλία έγινε η χώρα που έγινε χάρη στη σκληρή δουλειά εκατομμυρίων μεταναστών», ενώ ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων ζήτησε από τον πρωθυπουργό την «άμεση αποπομπή του υπουργού για τις ξενοφοβικές δηλώσεις».

Όμως ο Αυστραλός πρωθυπουργός προσέφερε κάλυψη στον υπουργό του και αντί να υποβαθμίσει το θέμα «έριξε λάδι στη φωτιά», υποστηρίζοντας τις δηλώσεις του και ενισχύοντας τες, λέγοντας πως «πράγματι πολλοί από αυτούς δεν έχουν εργαστεί ποτέ, ούτε έχουν καμία μόρφωση είτε στη δική τους γλώσσα ούτε στα αγγλικά» και χαρακτήρισε τον κ. Dutton ως έναν «εξαίρετο υπουργό».

Η Αυστραλία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με τις εκλογές να πρόκειται να διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου, ενώ το μεταναστευτικό αποτελεί βασικό σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.

Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

The post Αυστραλία: Σφοδρές αντιδράσεις από δηλώσεις υπουργού για τους μετανάστες appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα