Αυστραλία: Οι Εύζωνες συγκινούν την Ομογένεια και εκπλήσσουν τους Αυστραλούς

14:32 22/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Στη Μελβούρνη, την πόλη της Αυστραλίας με τους περισσότερους Έλληνες από οποιαδήποτε άλλη πόλη εκτός συνόρων, βρίσκεται από χθές άγημα της Ελληνικής προεδρικής φρουράς, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική επαίτειο της 25ης Μαρτίου.

Το άγημα των Ευζώνων που ήρθε στην Αυστραλία με την έγκριση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, θα συμετάσχει στην μεγάλη παρέλαση την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομογένεια,

στο κέντρο της σύγχρονης Αυστραλιανής μεγαλούπολης την Κυριακή 25 Μαρτίου, μπροστά από το μνημείο Πεσόντων.

Να σημειωθεί πως η Αυστραλία, παραχωρεί κάθε χρόνο τον -ιερό για τους Αυστραλούς- χώρο του μνημείου, αποκλειστικά και μόνο στην Ελληνική Παροικία, ως αναγνώριση των κοινών αγώνων στους δύο παγκόσμιους πολέμους, και όχι μόνο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η κυβέρνηση της Bικτώρια, με εντολή του Πολιτειακού πρωθυπουργού κ. Daniel Andrews, προσκάλεσε τιμητικά το άγημα των Ελλήνων Ευζώνων να αναλάβει τη φύλαξη του Κοινοβουλίου, εκδήλωση που εντυπωσίασε τους εκατοντάδες επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα, συγκίνησε βαθύτατα τους 100δες συγκεντρωμένους ομογενείς που περίμεναν την άφιξη των Ευζώνων στα σκαλιά του Κοινοβουλίου.

Μετά την ανάληψη της φύλαξης, οι Ομογενείς συγκινημένοι τραγούδησαν τον Εθνικό ύμνο, ενώ σε εκδήλωση που ακολούθησε στη συνέχεια εντός του κοινοβουλίου, Έλληνες και Αυστραλοί, αναφέρθηκαν σε σύντομες ομιλίες τους, στους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν τα δύο Έθνη αλλά και τους κοινούς αγώνες ενάντια σε κάθε ολοκληρωτισμό και επιβουλή.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Πολιτεία της Βικτώρια κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος παρέθεσε στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης δεξίωση προς τιμήν της Εθνικής επετείου, ενώ το άγημα των Ευζώνων θα συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων και επισκέψεων που έχει προγραμματίσει η ομογένεια τις επόμενες δύο ημέρες, με κορύφωση την Κυριακή με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Μελβούρνης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα