Αυστραλία: Η Αστυνομία απέτρεψε κι άλλη τρομοκρατική επίθεση-Συνελλήφθη 18χρονος

06:43 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 18χρονου ο οποίος βρισκόταν στο τελικό στάδιο προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϋ.

Σύμφωνα με όσα είπαν σε έκτακτη συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των διωκτικών Αρχών, ο νεαρός σκόπευε να διαπράξει άμεσα ένοπλη επίθεση, πιθανά κατά αστυνομικών στόχων.

«Πρόκειται για την αποτροπή της ένατης κατά σειρά σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους

ο Αναπληρωτής Κομμισάριος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Neil Gaughan και σημείωσε πως η σύλληψη του υπόπτου δε σχετίζεται με χθεσινοβραδινές επιδρομές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε βόρεια προάστια της Μελβούρνης.

Οι συγκεκριμένες επιδρομές ήταν συνέχεια της σύλληψης πέντε υπόπτων πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή του Cairns στην Πολιτεία Queensland οι οποίοι ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν με ταχύπλοο με κατεύθυνση αρχικά την Ινδονησία και τελικό προορισμό τη Συρία με σκοπό να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS.

Ο 18χρονος, όπως και οι πέντε συλληφθέντες ήταν υπό παρακολούθηση από την Αστυνομία ενώ λόγω των δραστηριοτήτων τους τα Αυστραλιανά διαβατήρια που κατείχαν είχαν ακυρωθεί και δεν μπορούσαν να αναχωρήσουν νόμιμα από τη χώρα.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος
Πηγή: ΕΡΤ

The post Αυστραλία: Η Αστυνομία απέτρεψε κι άλλη τρομοκρατική επίθεση-Συνελλήφθη 18χρονος appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα