Αφρική: γνωριμία με τα άγρια ζώα | Σπρίνγκμποκ και Ιμπάλα

15:05 14/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
| Σπρίνγκμποκ

Αυτό το επεισόδιο ακολουθεί τους κύκλους ζωής του ιμπάλα και του σπρίνγκμποκ, τα περιβάλλοντά τους και τους μηχανισμούς που υιοθετούν για την επιτυχία τους ως είδη.
Και για τους δύο, η ζωή στο κοπάδι είναι σημαντική για την επιτυχία τους. Αυτά τα δύο είδη κυριαρχούν στο τοπίο της Νότιας Αφρικής. Το ιμπάλα βρίσκεται κυρίως στα ανατολικά μέρη της χώρας όπου η βλάστηση είναι πυκνή και το κλίμα υγρό. Στον αντίποδα, το σπρίνγκμποκ συναντάται στα δυτικότερα και ζει σε συνθήκες ξηρασίας. Αν και κατοικούν σε διαφορετικούς κόσμους,

μαζί είναι οι κεντρικοί χαρακτήρες στον γιγαντιαίο κύκλο της ζωής που ξεδιπλώνεται σε ολόκληρη τη Νότια Αφρική. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναμασούν την τροφή τους, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στην αναζήτηση τροφής. Ο τρόπος ζωής και οι διατροφικές τους συνήθειες συμβάλλουν τόσο στην διατήρηση του βιότοπου όπου ζουν όσο και στην ομαλή συνύπαρξη και συνέχεια των υπόλοιπων ειδών.

Λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, βούβαλοι, ρινόκεροι, ελέφαντες, πρωτεύοντα ζώα, τεράστιες αγέλες με αντιλόπες και αρπακτικά που τα καταδιώκουν,μας ταξιδεύουν στις σαβάνες της Αφρικής.

Σε αυτή την εκπληκτική σειρά 14 επεισοδίων, κάθε ζώο αποκαλύπτει τη δική του συναρπαστική ιστορία.

Παραγωγή: Blue Ant
HΠA, 2015-2016

(Διαθέσιμο έως 21/06/2021)



Το άρθρο Αφρική: γνωριμία με τα άγρια ζώα | Σπρίνγκμποκ και Ιμπάλα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα