Αδελφές πόλεις Ηράκλειο και Τσουκάριτσα Βελιγραδίου

10:46 11/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μια λιτή τελετή, στο κτίριο της Λότζιας, σφραγίστηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, η αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την πόλη Τσουκάριτσα, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, του μητροπολιτικού δήμου Βελιγραδίου. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Τσουκάριτσα Σρτζαν Κόλαριτς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

Ο Βασίλης Λαμπρινός, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε την σερβική αντιπροσωπεία στο Ηράκλειο

και μίλησε για την πολυκύμαντη ιστορία και την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας, καθώς και για το δυναμικό παρόν της, αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα της αδελφοποίησης των δυο Δήμων:
«Η αδελφοποίηση του Ηρακλείου με το Βελιγράδι-Τσουκάριτσα, στερεώνει τους παραδοσιακούς δεσμούς μας, και ανοίγει ευοίωνες προοπτικές στις πόλεις μας για στενή συνεργασία σε καίριους τομείς: στον τουρισμό, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στις επιχειρήσεις και σε κάθε άλλο τομέα ο οποίος θα συμβάλλει στην πρόοδο των πόλεών μας. Ιδιαίτερα στον Τουρισμό και στον επιχειρηματικό κλάδο, έχουμε την βούληση να υπάρξουν, ταχύτατα θετικές δράσεις. Προσβλέπουμε, επίσης, στις ξεχωριστές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, που μπορούν να αποδώσουν στις περιοχές μας ουσιαστικά οφέλη. Όπως γνωρίζετε η Κρήτη παράγει εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, με κύριο ανάμεσά τους: το ελαιόλαδο, που μπορούν να αποτελέσουν βάση για εισαγωγές-εξαγωγές προϊόντων της δικής μας και της δικής σας γης. Η ολοένα μεγαλύτερη παρουσία Σέρβων στο Ηράκλειο –σήμερα λειτουργεί και σχολείο στην πόλη μας για τους ομοεθνείς σας που έχουν εγκατασταθεί και δημιουργήσει οικογένειες εδώ– προσφέρει, συνάμα, ουσιαστικές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση των σχέσεών μας».

Ακολούθως ο Δήμαρχος της Τσουκάριτσα μίλησε κι εκείνος από την πλευρά του για τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους δυο λαούς καθώς και για τα αμοιβαία οφέλη της αδελφοποίησης ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο Ηρακλείου για τη φιλοξενία και επιφυλάχθηκε να ανταποδώσει.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα