Α. Σαμαράς:«Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ»

13:00 25/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια των έργων στην Ολυμπία Οδό, μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, λόγω της απουσίας
του Φώτη Κουβέλη στο εξωτερικό. Όπως ενημερώθηκαν μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί το 30% του έργου το οποίο βάσει χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015. «Η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω πραγματικά ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο» και αποδεικνύεται ότι «η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια και το κεφάλι», ενώ σημείωσε ότι τα έργα που ξεκινούν στους αυτοκινητόδρομους θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής. «Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα. Χρειάζεται δουλειά, αλήθεια, και ενότητα» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ανέφερε ότι «ένα αναπτυξιακό έργο που είχε για πολλά χρόνια καθυστερήσει, επανεκκίνησε σήμερα. Είναι μια σπουδαία μέρα για την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρο το δυτικό άξονα. Μία υπόσχεση της κυβέρνησης σήμερα υλοποιείται. Ευχή μας είναι η ταυτόχρονη επανεκκίνηση και άλλων οδικών έργων. Ήταν μεγάλη «ψυχολογική ένεση», η παρουσία στα εργοτάξια, εκατοντάδων εργαζομένων. Τις επόμενες ημέρες, προβλέπεται πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων της Ολυμπίας Οδού με 3.000 εργαζόμενους, με 25.000 περίπου εργαζόμενους στο σύνολο των οδικών έργων και πάρα πολλές επωφελούμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Εδώ είναι η Ελλάδα που δεν τα παρατάει, που δεν το βάζει κάτω. Είναι η Ελλάδα που παλεύει, που ελπίζει, που νικάει. Για μας είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από 8-9 μήνες διαπραγματεύσεων, σήμερα τα έργα ξεκινούν και πάλι. Η επανεκκίνηση των έργων στέλνει κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία και για την πατρίδα μας συνολικά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που βλέπουμε εργοτάξια να δουλεύουν κατά μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων. Είναι πραγματικά μια μεγάλη μέρα χαράς για όλους εμάς. Συνεχίζουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Έχουν ξεκινήσει τα έργα και στους άλλους αυτοκινητόδρομους και βεβαίως η προσπάθεια συνεχίζεται. Το έργο του Υπουργείου συνεχίζεται μέχρι να έρθουν στη Βουλή να τροποποιηθούν οι συμβάσεις, έτσι ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα έργα σε ολόκληρη τη χώρα. Ευχαριστούμε πολύ».

Σχετικές ειδήσεις:

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική επικοινωνιακή φιέστα του Πρωθυπουργού
Keywords
Τυχαία Θέματα