Α. Μανιτάκης: Συζητούμε τα τελευταία σημεία

20:59 9/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση του Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Αντώνης Μανιτάκης αποχώρησε από τη συνάντηση αφού έδωσε τα πρόσθετα στοιχεία και τις διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν.
Εξερχόμενος ο Αντώνης Μανιτάκης
δήλωσε: «Συζητούμε τα τελευταία σημεία, δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία αλλά διευκρινίσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων. Εδώ και ενάμιση μήνα γίνονται οι συζητήσεις».

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του ορόφου επισημαίνοντας ότι υπάρχει κοινή στάση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις τους.

Προηγουμένως ο κ.Μανιτάκης είχε συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή της ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπο και στο πρόγραμμα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα απέστειλε στον ίδιο τον κ. Μανιτάκη τις προτάσεις της για το θέμα των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Μεγάλο αγκάθι είναι το θέμα της δημόσιας διοίκησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με την τρόικα και τόνισε ότι βασικός στόχος πρέπει να είναι να αποφύγουμε κάθε σκέψη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είναι αλυσοδεμένοι πισθάγκωνα στις μνημονιακές δεσμεύσεις τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι κυβέρνηση και τρόικα θα συνεχίσουν μέχρι τέλους το προαποφασισμένο σχέδιο απολύσεων στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει έως την Πέμπτη να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν . Πάντως η συμφωνία για το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, εκτιμάται ότι θα κλείσει και μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού «κενού» που για τη διετία 2013-2014.

Στον απόηχο της απόφασης για χωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις, συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια της Εθνικής και της Eurobank προκειμένου να οριστούν οι ημερομηνίες των γενικών συνελεύσεων και να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Οι διοικήσεις των δύο τραπεζών θα καταβάλλουν προσπάθεια να εξασφαλίσουν το 10% των απαιτούμενων κεφαλαίων από ιδιώτες. Σε διαφορετική περίπτωση την ανακεφαλαιοποίησή τους αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι δύο τράπεζες θα περάσουν στα χέρια του ταμείου.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκοκλου επαναλαμβάνοντας ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες.

Σχετικές ειδήσεις:

Τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης με την τρόικα-Σε αναμονή των αποφάσεων Εθνικής και Eurobank

Keywords
Τυχαία Θέματα