Α. Μ. Ασημακοπούλου: «Για το χρέος δεν θα υπάρξει κούρεμα ή διαγραφή» (audio)

14:51 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Υπήρξε μια αναλαμπή συνείδησης στην κυβέρνηση», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στην απόφαση της Βασιλικής Κατριβάνου να παραιτηθεί από βουλευτής.

Η ίδια επανέλαβε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι: «η κυβέρνηση καταστρέφει συστηματικά τη χώρα και πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Αναφερόμενη στο Ταμείο Αξιοποίησης, η κα Ασημακοπούλου δήλωσε, ότι: «Από τη διοικητική σύνθεσή του προκύπτει ότι οι ξένοι θα έχουν δικαίωμα βέτο και θα λαμβάνουν τις αποφάσεις»,

και επανέλαβε ότι: «Με τη δημιουργία του νέου Ταμείου εκχωρείται για εκατό χρόνια όλη η δημόσια περιουσίας της χώρας».

Η κα Ασημακοπούλου εκτίμησε ότι: «Παρά τις καθυστερήσεις και τη διόγκωση του λογαριασμού, η αξιολόγηση θα κλείσει και ότι για το χρέος δεν θα υπάρξει κούρεμα ή διαγραφή, αλλά μία διευθέτηση σε επίπεδο μείωσης των επιτοκίων και χρόνου αποπληρωμής».

Αναφερόμενη στην πρόταση του κ. Μητσοτάκη για πλεόνασμα 2% και ρυθμούς ανάπτυξης 4% κάθε έτος, η βουλευτής τόνισε, ότι: «Αποτελεί πλάνο πενταετίας με αρχή το τέλος τους έτους» και ότι «έγινε με αφορμή την πολιτική συγκυρία, τα δημοσιονομικά και κοινωνικά δεδομένα και την πορεία της χώρας αυτή την στιγμή».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Α. Μ. Ασημακοπούλου: «Για το χρέος δεν θα υπάρξει κούρεμα ή διαγραφή» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα