UNICEF: 2,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πόσιμο νερό στο σπίτι

17:38 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στοιχεία που δείχνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος ανακοίνωσε η UNICEF.

Σε έκθεσή της, μαζί με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), αναφέρεται πως 2,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πόσιμο νερό στο σπίτι, πάνω από δύο φορές περισσότεροι δεν διαθέτουν ασφαλή αποχέτευση.

Στην έρευνα καταγράφεται πως: «Περίπου 3 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως, ή 2,1 δισεκατομμύρια, δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές και άμεσα διαθέσιμο νερό στο σπίτι και 6 στους 10 ή 4,4 δισεκατομμύρια δεν διαθέτουν σωστά διαχειριζόμενη αποχέτευση.

Δισεκατομμύρια

άνθρωποι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες πόσιμου νερού και αποχέτευσης από το 2000, αλλά αυτές οι υπηρεσίες δεν παρέχουν αναγκαστικά ασφαλές νερό και αποχέτευση. Πολλά σπίτια, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σχολεία εξακολουθούν να στερούνται σαπουνιού και νερού για το πλύσιμο των χεριών. Αυτό θέτει την υγεία όλων των ανθρώπων – αλλά κυρίως των μικρών παιδιών – σε κίνδυνο για ασθένειες, όπως η διάρροια.

Ως αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, 361.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν λόγω διάρροιας. Η κακή αποχέτευση και το μολυσμένο νερό συνδέονται επίσης με τη μετάδοση ασθενειών όπως η χολέρα, η δυσεντερία, η ηπατίτιδα Α και ο τύφος».

Στην ιστοσελίδα της UNICEF έχει αναρτηθεί το αναλυτικό κείμενο της έρευνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα