To «10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

13:49 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Caid Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης, διοργανώνει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας, που διεξάγεται από τις 17 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφόρους, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).

Η φετινή διοργάνωση έχει αξιόλογες συμμετοχές ντοκιμαντέρ, με πάνω από 80 συμμετοχές από το εξωτερικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως: Θετικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Βιολογία και Γενετική, Αστρονομία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες

, Ιστορία της Επιστήμης και άλλα.

Το Φεστιβάλ, από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, φροντίζει εκτός από το απολαυστικό μέσο του κινηματογράφου, να πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, μαθητικές προβολές, εκθέσεις, συνδιοργανώσεις διαλέξεων), όπου βοηθούν στην πιο αποτελεσματική διάδοση της επιστημονικής γνώσης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (ISFFA) για την 10η διοργάνωσή του, θα πλαισιωθεί με παράλληλες εκδηλώσεις, που θα έχουν ως γενικό θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Τονίζεται η σημασία της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις της στην καθημερινότητα μας. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό μας, «κρούοντας τον κώδωνα» για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ημερίδα με προβολές ταινιών και ομιλία από την Δρ. Δήμητρα Φουντά (Κύρια Ερευνήτρια Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης) στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 12 Οκτωβρίου 2016, με θέμα «Μεταβολές του κλίματος με έμφαση στον Ελλαδικό χώρο – Μελλοντικές εκτιμήσεις και επιπτώσεις»

Για να δείτε το πρόγραμμα προβολών πατήστε εδώ.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα