Protobus : ένα κινούμενο κέντρο καινοτομίας στο Παρίσι

12:43 12/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H γαλλική υπηρεσία Δημόσιας Ανάπτυξης, η πολυεθνική εταιρία Transdev που δραστηριοποιείται στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς στον κόσμο και το Proto204, ένα ερευνητικό κέντρο στον τομέα της «έξυπνης» πόλης και της μετακίνησης, εγκαινίασαν τον περασμένο Μάιο το “Protobus”, ένα λεωφορείο μήκους 18 μέτρων που φέρνει την καινοτομία στο Παρίσι και την περιφέρειά του. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να κινητοποιήσει τους κατοίκους, τους τοπικούς παράγοντες και τις επιχειρήσεις, να δημιουργήσει νέες προοπτικές όσον αφορά τις χρήσεις της έξυπνης πόλης.

Το λεωφορείο διαθέτει

ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο FabLab για την ψηφιακή υποστήριξη εξοπλισμένο με έναν 3D εκτυπωτή, μηχανές κοπής λέιζερ και συνδεδεμένες συσκευές. Παράλληλα η κινητή αυτή πλατφόρμα διαθέτει έναν εκθεσιακό χώρο κι ένα εργαστήριο πειραματισμού.

Η ιδέα για το “Protobus”, αναπτύχθηκε μέσα από μια σειρά τριών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν την Άνοιξη του 2016. Στα εργαστήρια αυτά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από εταιρίες όπως η Nokia, η Suez και η Air France, παράγοντες των τοπικών κοινοτήτων και φοιτητές, οι οποίοι αντάλλαξαν ιδέες και επινόησαν διάφορους τρόπους και χρήσεις του ασυνηθίστου αυτού λεωφορείου.

ΠΗΓΗ:

Keywords
Τυχαία Θέματα