Parklife – Μια νέα σειρά συναυλιών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

13:41 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη νέα σειρά θεματικών μουσικών συναυλιών Parklife, που θα παρουσιάζει κάθε φορά διαφορετικά μουσικά στυλ και θα φιλοξενεί καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα με διαφορετικές ηχητικές επιρροές, εγκαινιάζει το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου, τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος.

Θεματικές Συναυλίες / Parklife: The Acoustic Sets

Parklife: The Acoustic Sets

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου| Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Προσκαλώντας το κοινό

να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο “δανείζεται” για ένα διήμερο μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.

Παύλος Παυλίδης, Katerine Duska – Σάββατο 27 Αυγούστου, 20:00

Ο Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Aπό το 1984 ως το 1988 συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά. Το 1992 δημιουργεί το συγκρότημα τα Ξύλινα Σπαθιά, στο οποίο συμμετέχει ως τραγουδιστής συνθέτης και στιχουργός. Το 2003 μετά τη διάλυση του συγκροτήματος και αφού έκανε τον δίσκο “Αφού λοιπόν ξεχάστηκα”, δημιούργησε τους B-Movies. O Παύλος Παυλίδης έρχεται να μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αρκετά τραγούδια του που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στις συναυλίες του, καθώς η επιλογή τους ταιριάζει απόλυτα με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ύφους.

Μαζί του στο πιάνο ο Ορέστης Μπενέκας.

Η Katerine Duska διαθέτει μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής! H χροιά της μας ταξιδεύει στις “μαύρες” φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια, παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία. Στα live της παρουσιάζει ιστορίες που μιλούν για τον έρωτα, τον δισταγμό και τις άμυνες απέναντι σε αυτόν, τον εσωτερικό διχασμό που προκαλούν στην εποχή μας τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα νέα ξεκινήματα και τη νοσταλγία που προκαλούν οι σχέσεις από απόσταση…

Βασιλικός, Leon of Athens – Κυριακή 28 Αυγούστου, 20:00

Ο Βασιλικός είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Τόσο ως σόλο καλλιτέχνης, αλλά και με το συγκρότημά του Raining Pleasure, από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, επηρεασμένος από την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή. Κυκλοφορώντας 7 άλμπουμ με τους Raining Pleasure, των οποίων υπήρξε συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας-κιθαρίστας και στιχουργός, έχει στο ενεργητικό του μερικά από τα μεγαλύτερα hits των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα. Εχει συνεργαστεί και με αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες όπως την Ολλανδή ερμηνεύτρια Traincha, την Έλλη Πασπαλά, τη Λένα Πλάτωνος και την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Μαζί του στο πιάνο και συνθεσάιζερ ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος.

Ο Leon of Athens (Τιμολέων Βερέμης) έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα όπως ο Guardian, οι New York Times και το BBC, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε περιοδείες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσης του έχουν αναδείξει τον Leon ως ένα από τα κύρια ονόματα που έχει εξάγει μουσικά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Λίγο πριν ολοκληρώσει το νέο του πολυαναμενόμενο δίσκο, ο Leon μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από νέα κομμάτια και να απολαύσουμε παλαιότερα τραγούδια του, καθώς και ορισμένες αγαπημένες διασκευές.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Τηλ: 216 8091001/002/003

E-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Keywords
Τυχαία Θέματα