OIEΛΕ: Σημαντικές αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση με τον υπό ψήφιση νόμο

22:00 19/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, διότι σύμφωνα με την ομοσπονδία τους (ΟΙΕΛΕ) ο υπό ψήφιση νόμος φέρνει θετικές αλλαγές στο χώρο και θεωρούν πιθανό να εκδηλωθούν αντιδράσεις από όσους έχουν αντίθετα συμφέροντα.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδία αναφέρει πως: «Έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία για την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση. Στις 30 και 31 Αυγούστου κρίνονται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Παιδείας στη χώρα, η αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση και η παρεμπόδιση της εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού

αγαθού.

Η ψήφιση του νόμου που περιλαμβάνει σημαντικές διατάξεις για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος για να αντιστραφεί η καταστροφική πορεία υπαγωγής του εκπαιδευτικού συστήματος σε όρους ασύδοτης αγοράς».

Eπίσης η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ότι: «Από Δευτέρα ξεκινά μια μεγάλη μάχη για τον κλάδο. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι πιέσεις από επιχειρηματικούς κύκλους και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την ιδιωτική εκπαίδευση εντελώς ανεξέλεγκτη, έρμαιο στα χέρια των «εμπόρων» της γνώσης, θα ενταθούν.

Βασικό όπλο όλων αυτών, τα γνωστά «συνεταιρικά» ΜΜΕ που θα πλημμυρίσουν και πάλι τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με χυδαία ψεύδη και ασύστολη προπαγάνδα. Στο βαρύ πυροβολικό σχολαρχών-πολιτικών κύκλων-ΜΜΕ ο κλάδος αντλεί τη δύναμή του μόνο από εμάς, τους εκπαιδευτικούς. Στην προπαγάνδα πρέπει να απαντούμε συστηματικά με ενημέρωση, με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα που έχουν προκύψει τόσο από την πολιτική μας ανάλυση όσο και από επιστημονικές έρευνες.

Γνωρίζουμε πως στο φως τα επιχειρήματα των εργοδοτών είναι σαθρά και ανίσχυρα. Πρέπει όμως η φωνή μας να συνεχίσει να ακούγεται δυνατή και να φτάσει παντού, μέχρι και τον τελευταίο συνάδελφο, μέχρι και τoν τελευταίο γνωστό και φίλο τις επόμενες καθοριστικές 10 ημέρες.

Με το νέο νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση τα ιδιωτικά σχολεία ενισχύονται σημαντικά, καθώς απελευθερώνονται οι δράσεις τους και ισοτιμούνται οι τίτλοι τους με αυτούς των δημοσίων υπό την ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων».

Αναλυτική παρουσίαση των θέσεων της ΟΙΕΛΕ για το νόμο, μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα