O Ρόσμπεργκ την pole στον «μαραθώνιο» της Βουδαπέστης

18:30 23/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από μια περίοδο κατατακτήριων δοκιμών που ξεκίνησε υπό βροχή, διακόπηκε τέσσερις φορές και τελείωσε σχεδόν δύο ώρες αργότερα σε στεγνή πίστα, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε την pole position του Ουγγρικού Γκραν Πρι, κερδίζοντας τον συναθλητή του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, για 43 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Χάμιλτον είχε μια καλή ευκαιρία για την pole, αλλά στον τελευταίο του χρονομετρημένο γύρο, ο Αλόνσο, που βρισκόταν ακριβώς μπροστά του, έκανε τετ-α-κε, εμποδίζοντας τον Βρετανό πιλότο, που έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει

την προσπάθειά του.

Όπως αναμενόταν, η Red Bull ήταν ο κοντινότερος αντίπαλος της Mercedes, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να τερματίζει στην 3η θέση, μόλις τρία δέκατα πίσω από τον Ρόσμπεργκ, και τον Μαξ Φερστάπεν να ακολουθεί στην τέταρτη θέση.

Πέμπτος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ με Toro Rosso.

Οι McLaren των Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον πήραν την έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν η Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ και η Williams του Βάλτερι Μπότας.

Όλη η δράση των κατατακτήριων δοκιμών, στη μετάδοση του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας που ξεκινά στις 14:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. H ζωντανή μετάδοση του αγώνα ξεκινά στις 15:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα