O Ρικιάρντο νικητής του επεισοδιακού Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν

22:02 25/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα όπου το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του δύο φορές και τελικά διεκόπη προσωρινά, μέχρι να καθαριστεί η πίστα από τα συντρίμμια λόγω των συνεχόμενων ατυχημάτων, τελικός νικητής ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, μπροστά από τον Βάλτερι Μπότας με Mercedes, ο οποίος με τη σειρά του πέρασε τον 18χρονο Λανς Στρολ με Williams πάνω στο νήμα!

Έτσι, σε ηλικία 18 ετών και 239 ημερών, ο Στρολ έγινε ο νεαρότερος οδηγός στην

ιστορία της Φόρμουλα 1 που ανεβαίνει στο βάθρο.

Το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ήταν χαοτικό από την αρχή, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να εμφανίζεται αρχικά στον 12ο γύρο προκειμένου να απομακρυνθεί η ακινητοποιημένη λόγω μηχανικής βλάβης Toro Rosso του Ντάνιελ Κβίατ και στη συνέχεια, στον 20ο γύρο μετά τη σύγκρουση των δύο πιλότων της Force India. Ο Λιούις Χάμιλτον προηγήθηκε και στις δύο επανεκκινήσεις με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ακολουθεί.

Το κομβικό σημείο του αγώνα συνέβη στον 19ο γύρο. Λίγο πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας μπει στα πιτ, ο Φέτελ έπεσε πάνω στον Χάμιλτον που φρέναρε απότομα μπροστά του και κατόπιν, έξαλλος καθώς φαίνεται, βγήκε στο πλάι του Χάμιλτον χτυπώντας τους τροχούς του με αυτούς της Mercedes, πράξη για την οποία τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης 10 δευτερολέπτων από τα πιτ.

Το δράμα όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς στον 31ο γύρο και ενώ προηγούνταν και πάλι στον αγώνα, ο Χάμιλτον αναγκάστηκε να μπει στα πιτ για να ασφαλίσει το στήριγμα κεφαλής του μονοθεσίου που είχε λασκάρει, γεγονός που τον έριξε στην όγδοη θέση. Ο Βρετανός κατάφερε τελικά να ανέβει μέχρι την πέμπτη θέση, μην μπορώντας να περάσει τον Φέτελ, ο οποίος παρά την ποινή που εκτέλεσε, βγήκε μπροστά από τον Χάμιλτον τερματίζοντας τέταρτος.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Εστεμπάν Οκόν, Κέβιν Μάγκνουσεν, Κάρλος Σάινθ, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος κέρδισε τους πρώτους βαθμούς για τη McLaren φέτος και Πασκάλ Βερλάιν.

Επόμενο ραντεβού των 20 μονομάχων της Φόρμουλα 1, στις 9 Ιουλίου για το Αυστριακό Γκραν Πρι στην πίστα Red Bull Ring.

Keywords
Τυχαία Θέματα