Novartis: Στην τελική ευθεία για την αυριανή Ολομέλεια (video)

16:23 20/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής, μαραθώνιας συζήτησης για το σκάνδαλο Novartis συζητούνται στην έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με επίκεντρο τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν. Η κυβερνητική πλειοψηφία επιμένει σε 10 κάλπες ώστε να συγκροτηθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, ενώ η Νέα Δημοκρατία

φέρεται να αντιπροτείνει, 2 κάλπες, η μία για σύσταση προανακριτικής και η άλλη για τα 10 πρόσωπα της δικογραφίας.

«Πρέπει να κρατήσουμε την πολιτική πλευρά της αυριανής συζήτησης και θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία για όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Μη νόμιμο το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή», τονίζει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου.

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε το μεσημέρι, ενώ με δεδομένο και το «Ναι» στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η ΝΔ, αναμένεται να επιμείνει στη θέση της να στηθεί μόνο μία κάλπη.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΝΔ από την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της Novartis, αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση να τοποθετήσει 10 κάλπες στην ψηφοφορία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ.

Πριν από λίγο πάντως με ανάρτηση του στο twitter ο επίσης αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά των τριών προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση.

Πάντως ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος διεγράφη πρόσφατα από τη Νέα Δημοκρατία, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πως αν ήταν ο ίδιος αντιπρόεδρος και το όνομα του είχε εμπλακεί σε μία τέτοια υπόθεση θα είχε παραιτηθεί από τη θέση του.

Διαψεύδει τα σενάρια που το φέρουν να είναι ο ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis ο πρώην βουλευτής και υπουργός Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος.
Σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπαγεωργόπουλος τονίζει: «Είναι ανόητες φαντασιώσεις στον πιο καλόπιστο χαρακτηρισμό. Είναι ανάξιες σοβαρής αντιμετώπισης. Είναι το απόλυτο ψέμα».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο, αλλά από εκεί πέρα το πώς μπορεί να εμπλέκονται άνθρωποι οι οποίοι λειτούργησαν υποδειγματικά είναι μία άλλη υπόθεση» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Μαρία Γεωργίου, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία για τη Novartis η οποία εστάλη στη Βουλή.

«Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Όλα στο φως. Η παράταξή μας είναι εκείνη που -κατά κοινή ομολογία- προώθησε μόνη της τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και κατάφερε να ελέγξει τη δαπάνη μειώνοντάς την στο μισό. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε αυτές τις πολιτικές», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην ιστοσελίδα enikos.gr, προαναγγέλλοντας τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.
Στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε έγκληση και μήνυση κατά του ενός από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Όσο σημαντικό είναι να διερευνηθεί η υπόθεση Novartis, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιηθεί όλη αυτή η ιστορία ως ένα «εργαλείο» συγκάλυψης των πραγματικών προβλημάτων υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Σχετική είδηση:Novartis: Από το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια η πρόταση για προανακριτική (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα