Nαύπλιο: Ιστορικό μνημείο το πάρκο Κολοκοτρώνη με απόφαση του ΚΑΣ

11:39 11/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

ME χθεσινή απόφαση του τους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων του ΥΠΠΟ χαρακτηρίζουν « ιστορικό μνημείο το πάρκο Κολοκοτρώνη» στο Ναύπλιο και ουσιαστικά βάζουν «φρένο» στα όποια σχέδια της δημοτικής αρχής για έργα ανάπλασης .

Η υπόθεση του πάρκου είναι στον ..αέρα τουλάχιστον δυο χρόνια καθώς τις πρώτες αποφάσεις του Δ.Σ. Ναυπλίου ακολούθησαν προσφυγές από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κλπ υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν παρεμβάσεις

με ..τσιμέντο στο πάρκο και μειώνοντας το πράσινο .

Είχαν γίνει μάλιστα και λαϊκές συνελεύσεις ,μέσα στο πάρκο , με πολύ μεγάλη συμμετοχή δημοτών( φωτο)

Έτσι το θέμα έφτασε στο ΚΑΣ και το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων του ΥΠΠΟ που τελικά χαρακτήρισε το πάρκο Κολοκοτρώνη ως ιστορικό μηναίο ανάβοντας «κόκκινο» σε παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του.

Ήδη σήμερα το πρωί υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις από δημοτικές παρατάξεις .

O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως δήμαρχος Παν. Αναγνωσταράς αναφέρει :

«Κόλαφος για τον Κωστούρο ,η απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου)! Χθες μετά από συνεδρίαση το πάρκο Κολοκοτρώνη ανακηρύχτηκε μνημείο, κόβοντας οριστικά τις ορέξεις του δημάρχου μας να το καταστρέψει!!!!

Παρά τις διαμαρτυρίες μας τις ενστάσεις, ακόμα και τις παρακλήσεις μας, να μην συνδέσει το όνομα του με την καταστροφή της αρχιτεκτονικής του πάρκου, αυτός εδω κ δυο χρόνια προσπαθούσε να το τσιμεντοποιήσει, σπαταλώντας μάλιστα έναν πακτωλό χρημάτων!

Δεν πανηγυρίζουμε γιατί σ αυτήν την αντιπαράθεση έχασε ο Κωστούρος!

Πανηγυρίζουμε γιατί κέρδισε το Ναύπλιο!
Γιατί οι επόμενες γενιές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το πάρκο μας έτσι όπως δημιουργήθηκε από το 1930″.

Από την πλευρά της η δημοτική παράταξη «Ανάπλι Εμπρός» , μεταξύ άλλων , τονίζει:

«Η 10η Δεκεμβρίου 2020 ήταν μια σπουδαία ημέρα για το Ναύπλιο, για την ιστορία μας, για την κληρονομιά που μας άφησαν οι παλαιότεροι Το Πάρκο των αναμνήσεών μας, το Πάρκο της καρδιάς μας πρόκειται να κηρυχθεί ως ιστορικό μνημείο σύμφωνα με την χθεσινή κοινή απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (και των δύο!!!!)

Εύγε στα μέλη των Συμβουλίων που έπραξαν αυτό που έπρεπε.

«Πλέον ουδείς θα διανοηθεί να μελετά να ρίξει μπετόν στο πάρκο. Ήταν πριν από τρεις μήνες όταν μετά από προσφυγή του “Ανάπλι εμπρός!” ακυρώθηκε και για δεύτερη φορά η μελέτη του Δήμου για την “ανάπλαση” του Πάρκου (ήδη είχε ακυρωθεί και πάλι μετά από προσφυγή μας), που δηλώσαμε ευθαρσώς ότι εμείς εγγυόμαστε ότι το Πάρκο μας θα σωθεί…»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nαύπλιο, Ιστορικό, Κολοκοτρώνη, ΚΑΣ,Nafplio, istoriko, kolokotroni, kas