MotoGP Assen: Vinales και βροχή οι πρωταγωνιστές

18:35 25/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Maverick Vinales μετά τον χειρότερο αγώνα της καριέρας του την προηγούμενη εβδομάδα, στο Sachsenring δήλωσε απογοητευμένος και πως θα δοκίμαζε να αντιγράψει τις ρυθμίσεις του Fabio Quartararo ως μια τελευταία λύση στα προβλήματα του. Δε ξέρουμε αν αντέγραψε πράγματι ή όχι αλλά την πρώτη μέρα των δοκιμών για τον αγώνα του Assen στην Ολλανδία, τα πήγε περίφημα κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές συνθήκες. Το πρώτο σκέλος έγινε σε στεγνή πίστα και οι χρόνοι που έγιναν ήταν αρκετά

γρήγοροι σε σχέση με την τελευταία φορά που έγινε αγώνας στο Assen, το 2019. Ο Maverick Vinales σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:33:072 αφήνοντας 111 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Pol Espargaro. Μόνο τα πρώτα 15 λεπτά του 2ου σκέλους οι αναβάτες οδήγησαν σε στεγνή πίστα αφού στη συνέχεια έπεσαν οι πρώτες ψιχάλες με τη βροχή να δυναμώνει στο τέλος του σκέλους. Καθώς αυτό ήταν κάτι που αναμενόταν, πολλοί αναβάτες πίεσαν από τα πρώτα λεπτά. Ταχύτερος ήταν και πάλι ο Maverick Vinales κάνοντας ένα ιδανικό ξεκίνημα στην πίστα που ήταν νικητής το 2019.

Στα συνδυασμένα αποτελέσματα και των δύο σκελών, ο Miguel Oliveira που πρόλαβε να βελτιώσει το χρόνο του, ανέβηκε στην 3η θέση αφήνοντας τον Fabio Quartararo στην 4η. Ο Alex Rins ολοκλήρωσε στην 5η θέση με τον Marc Marquez να συμπληρώνει την εξάδα έχοντας όμως ένα τρομακτικό high siding. Σηκώθηκε και περπάτησε αμέσως δείχνοντας πως μάλλον δεν έχει τραυματιστεί. Τη δεκάδα των συνδυασμένων αποτελεσμάτων συμπλήρωσαν οι Joan Mir (τον οποίον ακολουθούσε ο Marquez όταν έπεσε), Johann Zarco (1η Ducati), Danilo Petrucci και Aleix Espargaro. Ο Franco Morbidelli που τραυματίστηκε στο γόνατο στις μέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στον Γερμανικό και τον Ολλανδικό αγώνα, δε συμμετέχει αφού υπεβλήθη σε επέμβαση στον μηνίσκο. Τη θέση του στην Petronas Yamaha πήρε ο Gerloff ο οποίος πέρσι είχε εντυπωσιάσει αντικαθιστώντας τον Valentino σε δοκιμές Παρασκευής. Το μεγάλο ερωτηματικό στο Assen δεν είναι αν θα βρέχει το Σάββατο αφού αυτό είναι σχεδόν σίγουρο, το ερώτημα είναι τι ώρα θα βρέξει και αν θα επηρεάσει η βροχή το 3ο σκέλος των δοκιμών που θα κρίνει τη δεκάδα της απευθείας πρόκρισης στο Q2.

Οι συνδυασμένοι χρόνοι της Παρασκευής

sports.ert.gr.



Το άρθρο MotoGP Assen: Vinales και βροχή οι πρωταγωνιστές εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα