Mηνύματα αλληλεγγύης και πολιτισμού από το Χαϊδάρι

14:39 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους έχουν ανάγκη», με αυτό το σύνθημα, την Τετάρτη 14/12 οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλους.

Έχοντας συναίσθηση των προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση σε πολλές λαϊκές οικογένειες, πήραν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου.

Την όλη προσπάθεια εμπνεύστηκε και συντόνισε η καθηγήτρια κ. Ιωάννα Λαζικίδη.
Τα τρόφιμα παρέλαβε

ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Διευθυντή κ. Δημήτρη Σπανό και τους καθηγητές, τους μαθητές και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου, τονίζοντας ότι «σε μία δύσκολη εποχή, τις γιορτινές ημέρες δίνουν με τον τρόπο αυτό ελπίδα και αισιοδοξία σε κόσμο που το έχει πραγματικά ανάγκη. Η πράξη αλληλεγγύης δίνει ελπίδα στους συνανθρώπους μας, στέλνει μήνυμα ότι στηριζόμενοι στη δύναμή μας μπορούν να έρθουν καλύτεροι καιροί».

Τα τρόφιμα που δόθηκαν ήταν:
• 30 κιλά ζυμαρικά
• 30 κιλά αλεύρι
• 20 κιλά ρύζι
• 20 κιλά όσπρια
• 10 κιλά ζάχαρη
Τα τρόφιμα θα διατεθούν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου, κάνει γνωστό ότι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, προ-παραμονή των Χριστουγέννων, θα παραμείνει όλη την ημέρα ανοιχτή…. για τα παιδιά και τους μεγάλους. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοί της:
11-1 το πρωί : Θα διαβάσουμε παραμύθια, θα ζωγραφίσουμε, θα δούμε την παιδική ταινία «Ο Μίκυ τα Χριστούγεννα»
4-6 το απόγευμα : Θα διαβάσουμε Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα δούμε την παιδική ταινία «Το ποντικάκι-Μαγικά Χριστούγεννα»
6-8 το βράδυ : Θα διαβάσουμε Χριστουγεννιάτικα βιβλία και θα δούμε την ταινία «Frozen»
Σας περιμένουμε όλους από τις 7:30 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Εγκαινιάστηκε η Στέγη Πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12/12 τα εγκαίνια της Στέγης Πολιτισμού στο Δαφνί. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους κατοίκους του Δαφνιού για τη συμβολή τους στη προετοιμασία μιας υπέροχης γιορτής για τα εγκαίνια του χώρου. Όλος ο κόσμος βοήθησε με σπιτικά φαγητά που έφερνε καθένας που ερχόταν, με στολισμό της αίθουσας και μια μεγάλη γιορτή ξεκίνησε.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για κάθε γειτονιά να αποκτήσει το δικό της σημείο αναφοράς. Ένα χώρο που θα δίνει τη δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας των κατοίκων, προώθησης του πολιτισμού με σειρά από δραστηριότητες που τώρα δε θα είναι μόνο ιδέες αλλά θα γίνονται πράξη με τη δυνατότητα που παρέχει η Στέγη Πολιτισμού. Τόνισε, ότι «με το Πολιτιστικό μας Κέντρο θέλουμε να στεγάσουμε το μεράκι, τη δημιουργία, να στείλουμε μέσα από τη συμμετοχή του κόσμου μήνυμα ελπίδας σε μια εποχή δύσκολη για πολλές οικογένειες».

Η Στέγη Πολιτισμού λειτουργεί καθημερινά με υπάλληλο του Δήμου, τις ώρες 9:00 με 13:30, καθώς και τα απογεύματα με ευθύνη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δαφνιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα