Mείωση των δημοτικών τελών ζητά το Επιμελητήριο Λάρισας

14:15 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη για το θέμα των δημοτικών τελών που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις και τα οποία πολλές φορές, όπως τονίζεται, φτάνουν στο διπλάσιο του ποσού της αμιγούς κατανάλωσης ρεύματος συγκαλεί την Πέμπτη 24 του μηνός η διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση :
«Ολοένα με αυξανόμενους ρυθμούς επιβάλουν πλέον οι φορολογικές αρχές κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα χιλιάδων οφειλετών. Έντονες οι διαμαρτυρίες των μελών του Επιμελητηρίου Λάρισας ιδιαίτερα όσον αφορά τις δεσμεύσεις υπολοίπων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη

και για οφειλές που διαμορφώθηκαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα. …
-Κατασχέσεων συνέχεια όμως και με άλλη αφορμή και μάλιστα ετεροχρονισμένη που αφορά στις κλήσεις της Δημοτικής αστυνομίας και της Τροχαίας. Τα μη πληρωθέντα ποσά βεβαιώνονται στις εφορίες και στη συνέχεια δεσμεύονται από τους λογαριασμούς των επιχειρήσεων. Πως γίνεται όμως αυτό ; Χωρίς την παραμικρή ενημέρωση για την ύπαρξη οφειλών πριν την κατάσχεση στην τράπεζα….
-Τα Δημοτικά τέλη εξελίσσονται επίσης σε πραγματικό βραχνά για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Έχουμε και στο παρελθόν δημοσιοποιήσει στοιχεία από τα οποία διαφαίνεται ότι τα δημοτικά τέλη είναι πολλές φορές υψηλότερα της αξίας κατανάλωσης ρεύματος. Διαμορφώνεται έτσι επιτακτικά και άμεσα η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σε δραστικά χαμηλότερα επίπεδα που θα λαμβάνουν ρεαλιστικά υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην αγορά. Η εξαγγελία του Δήμου Λαρισαίων για μείωση των Δημοτικών Τελών μας βρίσκει προφανώς σύμφωνους, αναμένουμε όμως και τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογής και το ύψος των μειώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα