Masterclass για νέους μαέστρους στο Μέγαρο Μουσικής

10:03 9/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το masterclass διεύθυνσης ορχήστρας του Thomas Hengelbrock για νέους μαέστρους πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Thomas Hengelbrock, ιδρυτής και διευθυντής του Balthasar Neumann Choir and Ensemble, είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους μαέστρους της εποχής μας, γνωστός για τις ιδιοφυείς ερμηνείες έργων ρεπερτορίου από τον 17ο αιώνα ως τη σύγχρονη εποχή.

Με αφορμή τη συναυλία του διάσημου Συνόλου στις

25/1/2019 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει masterclass για νεαρούς μαέστρους υπό την καθοδήγηση του Thomas Hengelbrock.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης μέχρι 31/12/1983) και να είναι απόφοιτοι ανώτατων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ημεδαπής ή αλλοδαπής στον τομέα της Διεύθυνσης Ορχήστρας.

Στο masterclass θα επιλεγούν να συμμετάσχουν ενεργά 4 μαέστροι, οι οποίοι θα συμπράξουν με την ορχήστρα δωματίου νέων που θα δημιουργηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους από τους υποψήφιους δεν επιλεγούν από τον Thomas Hengelbrock να συμμετάσχουν ενεργά, να παρακολουθήσουν τις εργασίες ως ακροατές.

To masterclass θα διαρκέσει από τις 21 έως 25 Ιανουαρίου 2019 και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στο email [email protected], ως τις 20 Νοεμβρίου 2018, ώρα 17.00, αποστέλλοντας στην αγγλική γλώσσα τα παρακάτω στοιχεία:

ΟνοματεπώνυμοΗμερομηνία γέννησηςΕπίπεδο σπουδών και αντίγραφο τίτλου σπουδώνΚαλλιτεχνική δραστηριότηταΜια συστατική επιστολή

Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλουν πρόταση ρεπερτορίου που επιθυμούν να διευθύνουν κατά τη διάρκεια του masterclass, η οποία θα αφορά σε έως 4 έργα κλασικής και πρώιμης ρομαντικής εποχής για ορχήστρα δωματίου (διαθέσιμα όργανα: 1 flute, 2 oboes, 2 bassoons, 2 horns και 8/6/5/4/2 strings).

Οι υποψηφιότητες θα εξεταστούν από τον ίδιο τον Thomas Hengelbrock, και οι επιλεχθέντες θα ειδοποιηθούν ως τις 3 Δεκεμβρίου 2018 για τη συμμετοχή τους. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν για τη δυνατότητα παρακολούθησης ως ακροατές.

Η συμμετοχή στο masterclass είναι δωρεάν και υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Πληροφορίες

[email protected]

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα