Love Your Local Market 2017: με γεύσεις, μουσική και αναμνηστικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

16:52 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να φέρουν τη νέα γενιά εγγύτερα στις τοπικές αγορές, μεγάλες και μικρές και να σερβίρουν τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα που διακινούν, στοχεύουν, με τη μεγάλη γιορτή των αγορών, Love Your Local Market 2017, που διοργανώνουν, την προσεχή Παρασκευή στις 19.00, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, οι Οργανισμοί

Κεντρικών Αγορών, o Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘHelexpo.

Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΚΑΘ ΑΕ, Δημήτρης Χαμπίδης, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας για πρώτη φορά φέτος στον Πανευρωπαϊκό θεσμό: «Αγαπώ την αγορά μου», φέρνει στην πύλη Α΄, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μια μεγάλη γιορτή, που θα πλαισιώνεται και από παράλληλες εκδηλώσεις.

Στη διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες θα μπορούν δωρεάν να γευτούν εδέσματα, από προϊόντα της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης και της ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας, ενώ φεύγοντας θα παραλάβουν και αναμνηστικά δώρα. Ψαρικά, κεφτεδάκια, πατάτες, κολοκυθάκια, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, θα προσφέρονται στους επισκέπτες της γιορτής, με στόχο ως καταναλωτές και οι ίδιοι, να διαπιστώσουν από μόνοι τους τα άριστης ποιότητας προϊόντα που διακινεί η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης στους επιχειρηματίες του κλάδου.

Υπογραμμίζεται, ότι η πανευρωπαϊκή γιορτή «Αγαπώ την αγορά μου» είναι μια δράση που υποστηρίζεται και συντονίζεται από την Παγκόσμια Ένωση Χονδρικών Αγορών και η φετινή καμπάνια επικεντρώνεται στη νέα γενιά και σύνθημά της είναι «οι αγορές για τη νέα γενιά», (Markets for the new generation).

Μεταξύ άλλων, επιδίωξη της καμπάνιας είναι το θέμα της τοπικής αγοράς να γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ των καταναλωτών και των εμπόρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τις δύο πλευρές. Αναζήτηση ποιοτικού προϊόντος από την πλευρά του καταναλωτή και ειδικές εκπτώσεις, προβολή των προϊόντων, τρόπους διασφάλισης της ποιότητας, από τους εμπόρους.

Τονίζεται, ότι στη διάρκεια της γιορτής των αγορών, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Σωτηρίου Μάλαμας, θα δώσει διατροφικές συμβουλές, ενώ τα μουσικά συγκροτήματα Rundays, Deep in the top και Lesau revoit θα ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκομένους.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘHelexpo βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και από κοινού να πραγματοποιήσουν περισσότερες και πιο στοχευόμενες δράσεις για την ενίσχυση των τοπικών αγορών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα