Live στις 21:30 η επίδειξη μόδας του Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο

19:03 17/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τετρακόσιοι προσκεκλημένοι απ’ όλο τον πλανήτη βρίσκονται στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα μόδας του οίκου υψηλής ραπτικής Dior.

Η νέα συλλογή του γαλλικού οίκου Dior που παρουσιάζεται στο Καλλιμάρμαρο εμπνέεται από τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του Φωτός και του Κάλλους και αναδεικνύει την ελληνική παραδοσιακή

χειροτεχνία.

Ο οίκος υψηλής ραπτικής, συνεργάστηκε με Έλληνες δεξιοτέχνες στην ύφανση, το κέντημα, το μετάξι, την κεραμική και τα κοσμήματα, τιμώντας τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Για την προώθηση της νέας κολεξιόν, ο διάσημος οίκος πήρε άδεια φωτογράφησης στην Ακρόπολη, αναβιώνοντας τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 που έγινε στον Ιερό Βράχο για λογαριασμό του γαλλικού περιοδικού Paris Match.

Τότε, οκτώ μοντέλα του Κριστιάν Ντιορ φόρεσαν τις υπέροχες  μεταξωτές τουαλέτες του βασιλιά της μόδας και φωτογραφήθηκαν από τον Ζαν-Πιερ Πεντρατσίνι μπροστά από τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.

Εβδομήντα χρόνια μετά, η διευθύντρια του γαλλικού οίκου, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, εξακολουθεί να εμπνέεται  από τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό της χώρας μας.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισκεφθεί τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού, των Δελφών και της Σαντορίνης.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Live στις 21:30 η επίδειξη μόδας του Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα