La Liga: Η πρωταθλήτρια Ατλέτικο, η Ρεάλ… που ψάχνεται και η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι

18:35 13/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Γράφει: Νικηταράς Θάνος

Μια τελείως διαφορετική La Liga θα είναι η φετινή.

Ο λόγος; Ότι λείπει ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πήρε μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αργεντινός ήταν επί χρόνια ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα και ο λόγος που αρκετός κόσμος παρακολουθούσε το ισπανικό πρωτάθλημα.

Έτσι μετά από πολλά χρόνια πάμε σε μια La Liga δίχως Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

H La Liga κάνει σήμερα (Παρασκευή, 22:00

ώρα Ελλάδος) σέντρα και όλοι περιμένουν να δουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μεν -χωρίς την αίγλη του παρελθόντος δεν.

Τι θα δούμε φέτος

Ατλέτικο Μαδρίτης 

Ισπανικό πρωτάθλημα και να ξεκινάει με φαβορί την Ατλέτικο Μαδρίτης γίνεται; Και όμως γίνεται! Μπορεί οι «ροχιμπλάνκος» να μην είναι το ακράδαντο φαβορί, όμως έχουν το know how και τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο τους. Απέκτησε τον Ροντρίγκο ντε Πολ που αναμένεται να δώσει πολλά.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την ομάδα της Μαδρίτης, καθώς αν φύγουν οι Σαούλ και Τρίπιερ (όπως ακούγεται) θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για να αποκτήσει αντικαταστάτες τους. Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί και το πρόβλημα του Φέλιξ, ο οποίος είναι τραυματίας, η Ατλέτικο θέλει να αποκτήσει τον Μιρ για να τον αντικαταστήσει.

Μπαρτσελόνα 

Η ομάδα άγνωστος «Χ», καθώς η Μπαρτσελόνα παραμένει Μπαρτσελόνα, αλλά η απουσία του Μέσι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη.

Ο Αγουέρο και ο Ντεπάι αποκτήθηκαν για να καλύψουν το κενό του Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης 

Καμία σχέση δεν θα έχει η φετινή Ρεάλ Μαδρίτης με την περσινή, καθώς έφυγε και ο προπονητής της (Ζιντάν), αλλά και ο αρχηγός της (Ράμος). Μια ομάδα που ψαχνόταν και πέρσι -λόγω των πολλών νεαρών παικτών- αναμένεται πως και φέτος θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Φυσικά στον πάγκο της βρίσκεται πλέον ένας έμπειρος τεχνικός, όπως ο Αντσελότι, ενώ απέκτησε και τον Αλάμπα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ρεάλ θέλει να αποκτήσει τον Μπαπέ, εάν τελικά φέρει τον Γάλλο στη Μαδρίτη η συζήτηση θα αλλάξει.

Οι υπόλοιποι 

Προφανώς θα πρέπει να γίνει κάποιο θαύμα για να μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να μπει «σφήνα» στις Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Η Σεβίλλη σίγουρα έχει μια αρκετά καλή ομάδα και θα είναι ανταγωνιστική, καθώς και πέρσι μπόρεσε να διατηρηθεί ψηλά. Η ομάδα του Λοπετέγκι έχασε τον Χιλ, αλλά απέκτησε τον Λαμέλα.

Η Βιγιαρεάλ έρχεται από την κατάκτηση του Europa League και φέτος θέλει να κυνηγήσει την τετράδα και την έξοδο στο Champions League. Πήρε τον Μαντί, ενώ έφυγαν οι Μπάκα και Χάουμε Κόστα.

Ανταγωνιστικές θα είναι και οι δύο βασκικές ομάδες, και κυρίως η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η ομάδα του Αλγκουαθίλ ήταν εξαιρετική πέρσι και κατάφερε να κρατήσει όλους τους παίκτες της και φέτος της. Ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι πάντα ανταγωνιστική έχει μια αρκετά έμπειρη ομάδα

Ενδιαφέρον προκαλεί και η Θέλτα, η οποία πέρσι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο (στα τέλη του πρωταθλήματος), η Βαλένθια η οποία θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Οι υπόλοιπες ομάδες αναμένεται να παλέψουν για τη σωτηρία.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη La Liga:

Βαλένθια-Χετάφε 13/8Κάντιθ-Λεβάντε 14/8Μαγιόρκα-Μπέτις 14/8Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης 14/8Οσασούνα-Εσπανιόλ 14/8Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης 15/8Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 15/8Σεβίλη-Ράγιο Βαγεκάνο 15/8Βιγιαρεάλ-Γρανάδα 16/8Ελτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 16/8

 

sports.ert.gr.



Το άρθρο La Liga: Η πρωταθλήτρια Ατλέτικο, η Ρεάλ… που ψάχνεται και η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
La Liga, Ατλέτικο, Ρεάλ…, Μπαρτσελόνα, Μέσι,La Liga, atletiko, real…, bartselona, mesi