KΟμοτηνή ΕΡΤ Ειδήσεις 4-11-2016

11:18 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση
Αγιασμός στην Περιφέρεια
Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων από το νέο Περιφερειάρχη της Περιφέρειας ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος θα τελεσθεί Αγιασμός τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 12:00, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
Σήμερα η διανομή του προγράμματος σίτισης από την Περιφέρεια στην Ξάνθη
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διά της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜΘ

ανακοινώνει την υλοποιήσει της Προγραμματικής Σύμβασης Παροχής τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ και οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μέσω της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης η προμήθεια και η διανομή των τροφίμων θα πραγματοποιηθεί σήμερα από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ξάνθης στην οδό Χατζησταύρου 1 .

Ανακοίνωση της Περιφέρειας για τους Φωτεινούς Σηματοδότες
Η Αρμοδιότητα για τη λειτουργία και τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής δεν ανήκει στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Κομοτηνής, αλλά ο ίδιος ο Δήμος υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης σημειώνοντας ότι μέχρι και σήμερα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη, παρέχει την τεχνική υποστήριξη στη συντήρηση αυτών των φωτεινών σηματοδοτών, με δικό της υπάλληλο.

Ανακοίνωση απάντηση του Δήμου Κομοτηνής για τους Φωτεινούς Σηματοδότες
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κομοτηνής τονίζει ότι είναι θετικό ότι οι αρμόδιοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επιβεβαίωσαν ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας από το 2007 έως σήμερα είχαν την τεχνική υποστήριξη των σηματοδοτών της πόλης. Όπως τονίζει ο Δήμος Κομοτηνής προσβλέποντας στην αμεσότερη ανταπόκριση στις ανάγκες συντήρησης, ρύθμισης και επιδιόρθωσης των εντός της πόλης σηματοδοτών, απαλλάσσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από την ευθύνη αυτή, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του δικτύου. «Έτσι, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα μπορούν πλέον απερίσπαστα να αποκαταστήσουν επιτέλους τα χρονίζοντα προβλήματα φωτισμού στο οδικό δίκτυο, τόσο στην ανατολική (κόμβος Εγνατίας έως Νοσοκομείο), όσο και στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής (5ο χιλιόμετρο έως ανισόπεδη σιδηροδρομική γραμμή), οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους».

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
Συνεδριάζει σήμερα στις δύο το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα της έγκρισης 5ης παράτασης προθεσμίας του έργου: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΝΕΣΤΩΡΟΣ ΤΣΑΝΑΚΛΗ».

Πρωτογενής Τομέας
Συνέδριο για μικρές επιχειρήσεις, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και γυναικείους συνεταιρισμούς
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ξάνθης κάνει γνωστό πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Γ.Γ. Ισότητας διοργανώνουν συνέδριο στις 19-20 Νοεμβρίου με θεματολογία σχετική με μικρές επιχειρήσεις, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και γυναικείους συνεταιρισμούς.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, όπου θα υπάρχει εκθετήριο των προϊόντων όλων των γυναικείων συνεταιρισμών της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβάλλουν στο συνέδριο ως ομιλητές ή ως σύνεδροι. Οι έξι θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούν μεταξύ άλλων, η παρούσα κατάσταση των συνεταιρισμών, το νέο θεσμικό πλαίσιο, οι καλές πρακτικές, η δικτύωση των συνεταιρισμών και οι νέοι τρόποι εναλλακτικής χρηματοδότησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 2124074 (Ε. Τσιομίδου).
ΔΠΘ
Οι ΑΠΕ συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υλοποιεί πρόγραμμα με στόχο την αύξηση της χρήσης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη μείωση των Εκπομπών των Αερίων του Θερμοκηπίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή «Κιμμέρια Ξάνθης», σε ιδιόκτητη έκταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα κτίρια στα οποία θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν οκτώ (8) κτίρια φοιτητικών εστιών συνολικής δυναμικότητας 592 κλινών, ενός εστιατορίου, ενός αμφιθεάτρου και ενός κτιρίου ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Συνδικαλιστικά-Κινήματα
Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου τομέα καλούν τους πολίτες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 5μμ, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη. «Η θέση των δολοφόνων του Φύσσα και του Λουκμάν, των υπεύθυνων για εκατοντάδες επιθέσεις σε αθώους πολίτες και των πληρωμένων μπράβων ενάντια σε συνδικαλιστές και συνδικάτα είναι στη φυλακή,Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην Ξάνθη. Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ – ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΘ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΣΥΠΕΞΑ).
ΚΕΕΡΦΑ ΞΑΝΘΗΣ
Η ΚΕΕΡΦΑ-(Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης) με ανακοίνωση της καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε κοινή δράση και οργάνωση μαζικής αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 5 Νοέμβρη .
Κόμματα
Πρόσωπα από την Ξάνθη: από τον μύθο στους νεώτερους χρόνους
Η ΝΔ Ξάνθης διοργανώνει πολιτιστική ημερίδα με θέμα :
«Πρόσωπα από την Ξάνθη: από τον μύθο στους νεώτερους χρόνους».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο με ώρα προσέλευσης στις 10.00 π. μ. στην καπναποθήκη Π στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με τη συμμετοχή διακεκριμένων και αξιόλογων επιστημόνων από τον ακαδημαϊκό τομέα.
Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα της Θράκης, και κυρίως της Ξάνθης, ως πόλης αρχαιοτάτων χρόνων, με τεράστια λαϊκή παράδοση και απαράμιλλο τουριστικό ενδιαφέρον.
Επίτιμος προσκεκλημένος ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Κοινωνία
Η Ξάνθη και η Ροδόπη συμμετέχουν στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό
Η Ξάνθη συμμετέχει -για πέμπτη φορά- στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό που διοργανώνεται για έβδομη χρονιά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Για την Ξάνθη τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας και προσκαλεί το κοινό το πρωί (11.00) της Κυριακής στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθεάτρου). «Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδιά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας»
Για την Ροδόπη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος για 6η χρονιά η ‘Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης. Ο δημόσιος θηλασμός θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση – γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Στη Ροδόπη, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ειρήνης δίπλα στο συντριβάνι και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο ξενοδοχείο «Ορφέας.
Εκδηλώσεις
Εκδήλωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης
Εκδήλωση με θέμα «1956-2016: Ένας κόσμος σε αναβρασμό τότε και σήμερα» διοργανώνεται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης το απόγευμα (16.00) της Κυριακής 6 Νοεμβρίου από το περιοδικό «Σοσιαλισμός από τα κάτω».
Πρόκειται για κύκλο εκδηλώσεων που ξεκίνησε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στην Αθήνα και περιλαμβάνει επτά πόλεις ακόμη (Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Γιάννενα και Βόλο). Για την Ξάνθη έχουν προγραμματιστεί δύο ομιλίες:
16.00-17.30: Σουέζ, η ήττα των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή. Ομιλητής: Κώστας Πίττας
18.00-19.30: Ουγγαρία, εργάτες ενάντια στον κρατικό καπιταλισμό. Ομιλητής: Λέανδρος Μπόλαρης.
Πολιτισμός
Σαββέλα Ζέπω στη Λέσχη Κομοτηναίων
Η «Σαββέλα Ζέπω», μια μουσικοθεατρική παράσταση παρουσιάζεται σήμερα στις 21:30 στη Λέσχη Κομοτηναιων. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Μαρία Λαφτσίδου και ο Μιχάλης Δαρνάκης. Οι δύο ηθοποιοί αποτελούν και συγγραφικό δίδυμο καθώς έχουν συνυπογράψει μέχρι στιγμής 4 θεατρικά έργα τα οποία ανέβηκαν με μεγάλη επιτυχία σε θέατρα της Θεσσαλονίκης.

Τιμητικό αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία
Εκδήλωση «Τιμητικό αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία», διοργανώνουν οι Σύλλογοι :
Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής «Ο Εύμολπος», και
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ροδόπης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 6.30′ μ.μ., στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31 – Κομοτηνή).

Βιβλιοπαρουσίαση: ‘Τραμπάλα’ του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου στο Βιβλιοπωλείο ‘Δύο’ της Ξάνθης
Το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ και οι εκδόσεις Μελάνι θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του συγγραφέα Χρήστου Αρμάντο Γκέζου «ΤΡΑΜΠΑΛΑ» σήμερα και ώρα 8μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και ο δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

Αθλητική Ενημέρωση
«Βάτραχοι» και πρωτάθλημα μπάσκετ πολιτιστικών συλλόγων
Για έκτη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Οι βάτραχοι» συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης -με φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπως κάθε χρόνο (εδώ video)- και προσκαλεί το κοινό στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Βάτραχοι – Αιμοδότες που θα γίνει το απόγευμα (19.00) της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο της «Ασπίδας» Ξάνθης.

Τρέχω για τη ζωή
Με σύνθημα τρέχω και βαδίζω για την υγεία οι μαθητές των Σχολείων Σαπών συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στις 10 Νοεμβρίου. Ο αγώνας ξεκινά στις δέκα το πρωί με τερματισμό στο Δημαρχείο Σαπών.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, χρυση αυγη, αμθ, κομοτηνη, αθηνα, απε, ΑΔΕΔΥ, ξανθη, ελμε, σωματειο, δραση, συμμετοχή, θεσσαλονικη, χανια, ηρακλειο, πατρα, ουγγαρια, θεατρο, εταιρεία, βιβλιοπωλείο, σχολεια, κινηση στους δρομους, γκιουλεκας, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, υπουργειο εργασιας, δημοκριτειο, το θεμα, εβδομη, εδρα, ηθοποιοι, ηττα, θεμα, μπασκετ, πλαισιο, προγραμμα, ρατσισμος, τηλεφωνο, υγεια, ωρα, αυξηση, αμθ, απε, αφορμη, βιβλιο, βιωσιμη αναπτυξη, γινει, γηπεδο, γιαννενα, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, διδυμο, δικτυο, δυτικη, ευκαιρια, υπαρχει, ελμε, εργα, εξι, επτα, επιτυχια, εταιρεία, ευθυνη, ιδια, υπηρεσιες, θεατρα, θετικο, ιδρυμα, εκδοσεις, κινηση, κρατικο, κτιρια, λεανδρος, λειτουργια, λεσχη, μειωση, μαρια, ξενοδοχειο, ομαδα, οκτω, παιδια, πεμπτη, προβληματα, πρωι, σαββατο, συντηρηση, συμμετοχή, συλλογοι, σωματειο, ταυτοτητα, τμημα, τριτη, φυλακη, φασισμος, φορα, χρηστος, κωνσταντινος, αγωνας, ανηκει, φουαγιε, γιορτη, υπουργειο, κλειστο, κωστας, κυριακη, πληροφοριες, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα