Kομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 16-10-2017

09:41 16/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση
Στην Κομοτηνή συνεδρίασε η ΕΕ της ΕΝΠΕ, ως φόρο τιμής στον Γιώργο Παυλίδη
Στην Κομοτηνή συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου η εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ). Ο λόγος της συνεδρίασης της ΕΝΠΕ στην πρωτεύουσα της Θράκης ήταν το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη την επόμενη ήμερα 15 Οκτωβρίου στην Ξάνθη.
Αναφερόμενος

στην συνάντηση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ενημέρωσε τα μέλη της και κυρίως τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, για τον στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας ΑΜΘ, για την πορεία του ΕΣΠΑ. Παράλληλα έγινε συζήτηση για τον ρόλο που πρέπει να έχουν οι περιφέρειες όσον αφορά την ανάπτυξη της χώρας και της κάθε περιοχής συγκεκριμένα αλλά και για την προετοιμασία που γίνεται για το επόμενο συνέδριο.
Κώστας Αγοραστός: « θέλουμε να πάμε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση»
Από την πλευρά του ο κ Αγοραστός υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σταθερό περιβάλλον, υπάρχει αβεβαιότητα, υπάρχει δυσκολία επικοινωνίας των υπηρεσιών και λειτουργιών του κράτους, που έχει ως αποτέλεσμα τη μη γρήγορη υλοποίηση έργων και προγραμμάτων.
Επι πλέον πρόσθεσε πως η απορροφητικότητα των υγιών προγραμμάτων όχι αυτών που μεταφέρουν χρήματα από τα προηγούμενα ,αυτά τα προγράμματα είναι καταδικασμένα γιατί τους τελευταίους 24 μήνες δεν μπορούσε η περιφέρεια να βγάλει δημοπρασίες για να βγάλει έργα.
Η παραγωγή έργων σημαίνει και θέσεις εργασίας.
«Θέλουμε περισσότερα χρήματα για συντηρήσεις δρόμων για αποκαταστάσεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, θέλουμε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας, ανακατανομή του προσωπικού και κατάργηση της αποκεντρωμένης διοίκησης και μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, τώρα είναι η ευκαιρία με την αλλαγή του Καλλικράτη να πάμε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση».
Τέλος ο κ Αγοραστός ζήτησε άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης ενώ αναφερόμενους σε πόρους είπε “όταν μας εκχωρούν πόρους να μας τους εκχωρούν αμέσως.”

Κυβέρνηση-Πολιτική
Α. Νεφελούδης: «Προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας η άμεση επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ»
«Προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας η άμεση επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ». Αυτό επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής. Επιπλέον πρόσθεσε πως εκτός της ΕΝ ΚΛΩ στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση της «ακραίας παραβατικότητας» των Λιπασμάτων Καβάλας, η δικαστική αντιμετώπιση της «μη πληρωμής και παραβατικότητας» των Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδης και ένταξη των εργαζομένων εκεί σε σχετικά προγράμματα.

Δίκες-Δικηγόροι
Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων στις 16 και 17 Οκτωβρίου ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Την απόφαση να προχωρήσει σε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων σήμερα και αύριο, για την αποτρόπαιη δολοφονία του συναδέλφου τους Μιχ. Ζαφειρόπουλου, έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Κόμματα
Παρέμβαση του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ για λύση με τα αυθαίρετα της Παλιάς Ξάνθης
Παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων εκατοντάδων ιδιοκτητών της Παλιάς Ξάνθης που έχουν εγκλωβιστεί με αυθαίρετες κατασκευές, έκανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο Βουλευτής ζήτησε απλοποίηση των προβλέψεων για τους διατηρητέους οικισμούς έτσι ώστε να είναι λειτουργικό το νομοσχέδιο. Όπως σημείωσε, η πολιτεία δεν πρέπει να υποχωρεί μπροστά στην αυθαιρεσία, αλλά εφόσον αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αντέξουν πρόστιμα διατήρησης των 1.000 ευρώ το μήνα ή να κατεδαφίσουν τα κτίρια.
Η πρόταση, που έγινε αρχικά δεκτή θετικά από τον Υπουργό Γ. Σταθάκη, προβλέπει να διατηρηθεί το όριο υπέρβασης 10% για κτίρια κατηγορίας Α’, 25% για την κατηγορία Β και χωρίς υπέρβαση των όρων δόμησης για την κατηγορία Γ.
Εξάλλου ζήτησε να αποσαφηνιστεί η πρόβλεψη για τον τρόπο που θα δίδεται η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού ώστε να είναι λειτουργικό το πλαίσιο.
Ευρωβουλή
Μεγάλη η ανταπόκριση των φορέων στην εκδήλωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ
Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον των φορέων της Ροδόπης, από την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, τους εκπροσώπους του παραγωγικού κόσμου και των φοιτητών, στην εκδήλωση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ-και πως αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν-, που διοργάνωσε στην Κομοτηνή, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης, κάτι που πρέπει να καλυφθεί και αυτό επιχειρείται να γίνει με αυτές τις εκδηλώσεις, τόνισε η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή
Αν και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι μια περιοχή με σχετικά χαμηλούς δείκτες ανάπτυξη και χαμηλα ποσοστά ΑΕΠ, υπάρχουν ωστόσο συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως φυσικοί πόροι, πρωτογενής τομέας, Τουρισμός και αναπτυξιακή δυναμική που πρέπει να κατευθυνθεί σωστά.
Η ίδια εκδήλωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία έγινε και στην Αλεξα-πολη, στο Επιμελητήριο Έβρου.

Πρωτογενής Τομέας

Παράσταση διαμαρτυρίας Κτηνοτρόφων αύριο μπροστά από το κτίριο της ΠΑΜ-Θ
Παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. μπροστά από το κτίριο της ΠΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ.

Αυτοδιοίκηση
Νέα ανακοίνωση της ΠΑΜ-Θ για τη γέφυρα Κομψάτου
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΜ-Θ για τη γέφυρα Κομψάτου και το θέμα με τις ανακοινώσεις που αντηλλάγησαν με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Στη νέα ανακοίνωση γίνεται λόγος πως «η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι υπέρ της εποικοδομητικής συνεργασίας με όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα, πολλώ μάλλον με το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, και επιζητεί τη συνδρομή τους στην προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας.
«Το ζήτημα της πτώσης της γέφυρας Κομψάτου δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση».
Αυτό αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΠΑΜ-Θ.

TEE
Ενημερωτική εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης για το Ασφαλιστικό
Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 και η λειτουργία του νέου φορέα ΤΜΕΔΕ» στην αίθουσα της Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Θράκης στην Κομοτηνή (Παρνασσού 6), όπου ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος αναμένεται να αναφερθεί στη αναβάθμιση των πιστοδοτικών υπηρεσιών του Ταμείου.
Ήδη στο ΤΜΕΔΕ λειτουργεί Ηλεκτρονική Υπηρεσία υποβολής και διεκπεραίωσης αιτημάτων e-Πρωτόκολλο, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.tmede.gr και επεκτείνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες σε όλα τα πεδία που υποστηρίζει το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., καθώς πλέον των Εγγυητικών Επιστολών Συμμετοχής παρέχονται ηλεκτρονικά, με τη χρήση ψηφιακής υπογραφής και οι Εγγυητικές Επιστολές Καλής Εκτέλεσης, Προκαταβολής και Ανάληψης Κρατήσεων.
Πολιτισμός
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ η Ξάνθη του Μάνου Χατζηδάκι
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ η Ξάνθη του Μάνου Χατζηδάκι.Σήμερα και αύριο θα λάβουν χώρα στα Σχολεία της Ξάνθης οι δράσεις με τίτλο: «Μουσικές συναντήσεις στα σχολεία», με τους φοιτητές και καθηγητές των πανεπιστημίων.
Στις 9 το βράδυ στον πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Συναυλία Συναυλία με τα μουσικά σύνολα του Trakya University από την Αδριανούπολη και του Ιονίου Πανεπιστήμιου.

Αστυνομικό Δελτίο
Τροχαίο στην Ξάνθη με νεαρή που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η νεαρή κοπέλα που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Παρασκευής σε τροχαίο στην ε.ο. Διομήδειας – Λεύκης, στην Ξάνθη.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Σύλλογος Αιμοδοτών γνωστοποίησε ότι κάλυψε με 25 Μονάδες Αίματος από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης, προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για το περιστατικό της Κοϊμτζίδου Βασιλικής.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών απευθύνει κάλεσμα για αιμοδοσία στο νοσοκομείο Ξάνθης, προκειμένου να αντικατασταθούν οι 25 μονάδες αίματος.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, κομοτηνη, ξανθη, αμθ, σημαίνει, λύση, αυθαιρετα, βουλη, συριζα, νέα, ελλαδα, αεπ, τεε, παρνασσος, ηλεκτρονική, σχολεια, αδριανούπολη, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κομματα, αυτοδιοικηση, βουλευτες, ηλεκτρονική, το θεμα, αεπ, αιμοδοσια, βραδυνη, γνωμη, εργαλεια, θεμα, μνημοσυνο, πλαισιο, τα νεα, τεε, αδριανούπολη, αμθ, βραδυ, βρισκεται, γεφυρα, γινει, γινεται, διοικηση, εγινε, ευα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελλειψη, εργα, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, κατασκευες, κυβερνηση, κομμα, κτιριο, κτιρια, λειτουργια, λύση, μηνες, παμε, πεδια, περιβαλλον, πολιτεια, προγραμματα, ρολο, συγκεκριμενα, συζητηση, σουπερ μαρκετ, σουπερ, τμημα, τουρισμος, υλοποιηση, φεστιβαλ, χρηστος, κωνσταντινος, χωρα, ηλεκτρονικα, κοπελα, μπροστα, νοσοκομειο, σημαίνει, θεσεις, θετικα
Τυχαία Θέματα