Kομοτηνή: Ανοιχτή επιστολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τους Ροδοπίτες

19:44 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες της Ροδόπης ανέγνωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης . Ο κ Στυλιανίδης ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον ένα χρόνο που είναι εκτός κοινοβουλίου κι όπως είπε “πρωτίστως ο παραλογισμός του εκλογικού νόμου κι όχι η βούληση της τοπικής κοινωνίας έχει καταστρέψει την δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση της Ροδόπης και της Θράκης στο εθνικό κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια ο

κ Στυλιανίδης τόνισε ότι η Ροδόπη και η Ξάνθη δεν διαθέτουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Παράλληλα τόνισε την απουσία χριστιανού βουλευτή από την περιοχή της Ροδόπης προσθέτοντας ότι η περιοχή γίνεται πεδίο ανάπτυξης εξτρεμιστών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανεργία που πλήττει την περιοχή της Ροδόπης, την αποβιομηχάνιση, τους αγρότες που πλήττονται όπως είπε από την αδιαφορία, παντού κυριαρχεί η αδιαφορία. “Σας καλώ να θυμηθείτε τι έγινε σε αυτόν τον τόπο όταν η παρέμβαση μας στην κεντρική εξουσία ήταν ισχυρή” τόνισε και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην περιοχή επί των ημερών του, το βιοτικό επίπεδο των Ροδοπιτών ήταν 40 % πιο υψηλό απ ότι είναι σήμερα, το 12 % στις επιχειρήσεις καταβάλλονταν κανονικά μέχρι το 2009, οι αγρότες αποζημιωνόταν ταχύτατα, για πρώτη φορά η Θράκη αναδείχθηκε τουριστικός προορισμός με την θεσμοθέτηση σχολικών εκδρομών , ολοκληρώθηκε ο κάθετος άξονας , στηρίχθηκαν τα ταξί κι εκσυγχρονίστηκαν τα κτελ. Δαπανήθηκαν 80 εκατ ευρώ με απόφαση του υπουργείου Παιδείας το 2008, κ.α

Τέλος ο κ Στυλιανίδης ευχήθηκε στον νέο περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για τα νέα του καθήκοντα και είπε ότι θα είναι στο πλευρό του όποτε χρειαστεί την βοήθεια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα