Kαθηγητές και μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ έκαναν κατάληψη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

14:47 17/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν σήμερα νωρίς το πρωί μαθητές και καθηγητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου να μη λειτουργήσει την πρώτη τάξη του σχολείου λόγω μικρού αριθμού μαθητών. Πάντως ο καθηγητής- μέλος της ΕΛΜΕ Δημ. Παπαδόπουλος μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ διευκρίνισε πως ο αριθμός των μαθητών ήταν

μικρός έως τα τέλη Ιουλίου, οπότε και έληγε η σχετική προθεσμία, αλλά τώρα πλέον έχει φτάσει τους δεκαέξι, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη από το υπουργείο ώστε να αναθεωρήσει την απόφαση του.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως για τη λειτουργία της τάξης υπάρχει θετική γνωμοδότηση τόσο της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κας Αναστασοπούλου όσο και του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Καψάλη.
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Το θέμα φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση ψηφίσματος και η παράταξης της Λαικής Συσπείρωσης. Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Είναι απαράδεκτο το 2018 να λειτουργεί ένα σχολείο χωρίς τη μια από τις τρείς τάξεις (Α’ τάξη), που αποτελείται από το συγκεκριμένο τμήμα. Είναι απαράδεκτο οι μαθητές, που στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικες και εργαζόμενοι και δεν μπορούν να φοιτήσουν σε πρωινά σχολεία, να μη του επιτρέπεται να φοιτήσουν σε εσπερινό ΕΠΑΛ, στην τάξη που υπάρχουν μαθήματα επιλογής σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που ενδιαφέρονται.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά από το υπουργείο Παιδείας, την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την λειτουργία της Α΄ Τάξης του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας και την συμμετοχή όλων των μαθητών της»
Εργατικό Κέντρο Λάρισας
Παρέμβαση στο θέμα κάνει και το ΕΚΛ το οποίο τονίζει: «Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, έχουν σοβαρή ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ενέκριναν τη λειτουργία του τμήματος με τους οκτώ αρχικά μαθητές που είχαν κάνει τη σχετική δήλωση προτίμησης τον Ιούνιο, που στην συνέχεια έγιναν 16, επομένως δεν ισχύει το λεγόμενο επιχείρημα του ολιγομελούς τμήματος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα