Kαλαμάτα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υπαπαντής – Πολιτικές δηλώσεις

10:05 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Υπαπαντή, γιόρτασε χθες η Καλαμάτα με την προσήκουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, πλήθος πιστών -ντόπιων και επισκεπτών- και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Στον Όρθρο και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και στον εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε και προέστη ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα,

Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι η συνάντηση με το Θεό και τον συνάνθρωπο αποτελεί την ολοκλήρωση της ζωής του ανθρώπου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ένα λατρευτικό εθιμοτυπικό που χρονολογείται από το 1884.
Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και δημοτικές φιλαρμονικές.

Στην Καλαμάτα για τον εορτασμό της Υπαπαντής βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και την Ένωση Κεντρώων ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.
Μετά τη λιτάνευση της εικόνας και την επιστροφή της στην εκκλησία της Υπαπαντής, ακολούθησαν και δηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ευχήθηκε για τη (χδθεσινή) ημέρα και τόνισε ότι και η αξιολόγηση θα κλείσει και νέα μέτρα δεν θα ληφθούν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν θα επιτρέψει ούτε στον Αλέξη Τσίπρα ούτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «συνεχίσουν την εγωιστική τους πορεία» και «να κόβουν μισθούς και συντάξεις», όπως είπε.

Ο γιορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα προβάλλει τα χριστιανικά μηνύματα της αλληλεγγύης και της ειρήνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του κατά το επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς αλληλεγγύη, η ευρωπαϊκή οικογένεια δεν θα έχει προοπτική». Με τησ ειρά του, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στη δική του ομιλία ανέφερε ότι το μέλλον για την Καλαμάτα είναι αισιόδοξο, «αρκεί να κλείσει η αξιολόγηση και να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, καθώς και να υπάρχει ενότητα και συνεννόηση», όπως τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα