Kαλαμάτα: Δεν αναλαμβάνει τη δακοκτονία σε Μάνη και Πύλο η Ένωση

10:17 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ένωση Μεσσηνίας δε θα αναλάβει τη φετινή παγιδοθεσία ούτε στις περιοχές της Μάνης και της Πύλου, για τις οποίες ανακηρύχθηκε ανάδοχος καθώς σε ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται, επειδή δεν έχει πληρωθεί για τις περσινές παγίδες που ήταν ανάδοχος σ’ όλο το νομό.

Στην ανακοίνωση της μάλιστα, επισημαίνει, πως λόγω της μη καταβολής των χρημάτων που δικαιούνται, δεν μπόρεσε φέτος να καταθέσει ανταγωνιστικές προσφορές και να αναλάβει την παγιδοθεσία.
Στην ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά η Ένωση

Μεσσηνίας εκφράζει την αγανάκτηση της «για τον τρόπο αντιμετώπισης εκ μέρους των θεσμικών φορέων ενός τόσο σημαντικού έργου για την αγροτική οικονομία και το εισόδημα των αγροτών», κρίνοντας ότι «αναποτελεσματική παγιδοθεσία σημαίνει αναποτελεσματική δακοκτονία».

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη που δημιουργεί καινούργιες δυσκολίες στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας ζήτησε έγκριση από το υπουργείο, προκειμένου να προσλάβει εποχικό εργατοτεχνικό προσωπικό για την τοποθέτηση και τον έλεγχο των παγίδων σε Μάνη και Πύλο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Για τη μη καταβολή, μέχρι τώρα, των χρημάτων της περσινής παγιδοθεσίας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενημέρωσε πως ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκρινε τους χωριστούς διαγωνισμούς που έγιναν από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να γίνει ένας ενιαίος για όλο το νομό. Οι υπηρεσίες επανυπέβαλαν τους φακέλους με τεκμηριωμένες τις απόψεις τους, για να εγκρίνει, επιτέλους, τις σχετικές δαπάνες και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων. Ενα χρόνο μετά την υλοποίηση του έργου της παγιδοθεσίας, δεν έχουν εγκριθεί οι σχετικές δαπάνες και γι΄αυτό -όπως τόνισε- υπάρχει πρόβλημα στην πληρωμή της Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα