K. Παπαδάκης: Έχουμε επανασύσταση του αστυνομικού κράτους

15:03 15/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας εξέφρασε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στην εκπομπή “Θεσσαλικό Περισκόπιο”.  Με αφορμή το θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς πριν λίγο καιρό, ο Κ. Παπαδάκης επισήμανε ότι “δυστυχώς έχουμε επανασύσταση του αστυνομικού κράτους. Το παιδί ξυλοκοπήθηκε επικίνδυνα και δεν ίδρωσε

το αυτί κανενός ώστε να διατάξει μια ένορκη διοικητική εξέταση”. Επιπλέον αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους νόμους που καταργήθηκαν η άλλαξαν τον τελευταίο χρόνο και οι οποίοι -όπως υποστήριξε- επιβεβαιώνουν την επανασύσταση ενός αστυνομικού κράτους.

Να σημειωθεί  ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι για το θάνατο του 27χρονου ευθύνεται ο τραυματισμός του από αστυνομικούς, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε  το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την καταγγελία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων: “Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα… Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους”.

Το αν υπάρχει ευθεία σύνδεση του θανάτου του Β. Μάγγου με τον τραυματισμό του, θα το απαντήσει η ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα η σορός του.

Η συνέντευξη του κ. Παπαδάκη στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο”

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα