H Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες Α.Τσίπρα

07:51 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη Κρήτη θυμίζουν τις κούφιες εξαγγελίες προκατόχων του, όταν το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε τη Κρήτη φέουδο του», σχολιάζει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Κρήτη.


Και

η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία εξαγγελία για τις άθλιες μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στον τουρισμό, για τους άνεργους, για τις τιμές κόστους στα αγροτικά προϊόντα, τις απλήρωτες καταστροφές της παραγωγής, την ατελείωτη φοροληστεία, την απειλή των κατασχέσεων και τους εκβιασμούς των τραπεζών, για την άθλια κατάσταση στην υγεία και τη παιδεία, για τους κινδύνους από την αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟϊκης Βάσης της Σούδας, για όλα γενικά τα προβλήματα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού. Τους υπέδειξε να μάθουν να ζουν με τα ψίχουλα.
Στην ουσία, ο πρωθυπουργός απευθυνόταν στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοεργολάβους, στους μεγαλοξενοδόχους και τους τουρ οπερέιτορ, τους μεγαλέμπορους και τους εξαγωγείς του νησιού. Σε αυτούς μοίρασε υποσχέσεις για παχυλά κέρδη και επιδοτήσεις από το κρατικό προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια.
Όσο για τα διάφορα έργα, που εξήγγειλε, που δήθεν θα βελτιώσουν τη ζωή των εργαζομένων στο νησί, η απάντηση μας δίνεται από τη μαντινάδα:
«Τα όνειρά μου δεν χωρούν μέσα στο πρόγραμμά σας
Περιφρονώ τσ’ αλήθειες σας, μισώ τα ψέματά σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα