H «Απελευθέρωση» στο Θέατρο 104

11:11 1/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αντι-ιστορική κωμωδία «Απελευθέρωση», του Δημήτρη Τσεκούρα, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, έως τις 29 Μαΐου, στις 9:15 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο

Με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, ο συγγραφέας περιγράφει τη μέρα μιας οικογένειας, σε μια ατμόσφαιρα όπου κυρίως πραγματεύεται τον έρωτα και τον φασισμό κάθε είδους. Πρόκειται για ένα τοπίο ασφυκτικό, για ένα ελεύθερο πνεύμα. Η μητέρα, ο θείος, ο γιος, η κοπέλα του γιου,

ο ξένος. Όλοι κάθονται γύρω από ένα τραπέζι για να γιορτάσουν. Η συνάντησή τους καταλήγει σ’ ένα απρόσμενο για όλους γεγονός που μετατρέπει το γιορτινό τραπέζι σε τραπέζι μνημόσυνου. Ένα χρόνο μετά, οι ήρωες αφηγούνται τι έγινε εκείνη την ημέρα.

Η παράσταση τοποθετεί σ΄ έναν τόπο χωρίς χρόνο τα μέλη μιας κλειστής κοινωνικής ομάδας, που αποτελούν μέρος της ευρύτερης, εγκλωβισμένα στις προσωπικές τους ιστορίες, να παλεύουν με τα στερεότυπα. Λιτά κι απέριττα, σπαραχτικά αβοήθητα. Κι όλα αυτά μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις κι ένα καψουροτράγουδο που διέπει την ύπαρξή τους.

“Η Απελευθέρωση” παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι το έβδομο θεατρικό έργο του Δημήτρη Τσεκούρα που ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή της Αθήνας (“Το νερό γνωρίζει”, “Η Μπέμπα”, “Η λίμνη”, “Η φθορά”, “Κάθε σαράντα χρόνια”. “Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ”).

Ερμηνεία
Βασίλης Βηλαράς
Κατερίνα Δημάτη
Άρης Ντελία
Ντέπυ Πάγκα
Γιάννης Παπαϊωάννου

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη (Ρόμπιν) Χαστά
Φωτογραφίες: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μμ έως τις 29 Μαΐου

Διάρκεια 85′

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12 €
Φοιτητικό, ανέργων: 8€
Ατέλειες ηθοποιών: 5€

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Τηλ: 210 3455020

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα