Guardian: «Νοθεία» στη συλλογή υπογραφών κατά του Brexit

19:50 26/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

To εγχείρημα για διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία, έχει κερδίσει περισσότερες από 3 εκατομμύρια υπογραφές, ωστόσο, 77.000 αφαιρέθηκαν ήδη από την αρμόδια Επιτροπή της βρετανικής Βουλής ως παράτυπες. H αιτιολογία είναι ότι προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, γράφει η εφημερίδα Guardian, αναφέροντας ως ακραία «παραποίηση»

τις υπογραφές από το Βατικανό, που έχει πληθυσμό μόλις 800 κατοίκους, ωστόσο καταχωρήθηκαν 39.000 υπογραφές.

Η Επιτροπή Αναφορών του βρετανικού Κοινοβουλίου, προειδοποιεί ότι «παρακολουθεί κάθε άλλη ύποπτη δραστηριότητα», επισημαίνοντας ότι συνιστά «νοθεία η προσθήκη υπογραφών που δεν προέρχονται από Βρετανούς πολίτες και κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η έρευνα έδειξε υπογράφοντες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ισλανδίας, των νησιών Κέιμαν και της Τυνησίας, τόνισε η πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Helen Jones, προειδοποιώντας ότι τέτοιου είδους παρατυπίες υπονομεύουν τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Επιτροπή Αναφορών θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να προγραμματιστεί κοινοβουλευτική συζήτηση σχετικά με το αίτημα για διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα