G20: Να μοιραστεί το βάρος της προσφυγικής κρίσης

17:58 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόσκληση σε όλες τις χώρες «να εντείνουν τη βοήθειά τους» και να «συντονίσουν’ καλύτερα τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ισομερή κατανομή των βαρών, απηύθυνε η Ομάδα των Είκοσι, σε όλες τις χώρες, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής της Χανγκτζόου στην Κϊνα.

«Καλούμε να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των προσφύγων και προσκαλούμε όλα τα κράτη, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς», αναφέρει η γαλλική εκδοχή του κειμένου.

Η G20, που εκπροσωπεί

το 85% του παγκόσμιου πλούτου, επανέλαβε επίσης την έκκλησή της για καλύτερο «συντονισμό των προσπαθειών σε παγκόσμια κλίμακα» προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι βαθιές αιτίες της προσφυγικής κρίσης» και να «κατανεμηθούν τα βάρη» που αντιστοιχούν στον καθένα, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Επιμένει στη δημοσιονομική ανάκαμψη και στην καινοτομία

Η G20 κάλεσε επίσης να υπάρξει αύξηση των δημοσίων δαπανών, και όχι μόνο νομισματική χαλάρωση, προκειμένου να πάρει πάλι μπροστά η παγκόσμια οικονομία, τονίζοντας παράλληλα τον ρόλο της καινοτομίας ως «μοχλού ανάπτυξης«.

«Οι δημοσιονομικές στρατηγικές μας είναι εξίσου σημαντικές (με τη νομισματική πολιτική). Καθιστούμε τη δημοσιονομική πολιτική και τις δημόσιες δαπάνες πιο ευνοϊκές στην ανάπτυξη», αναφέρεται στη γαλλική εκδοχή του κειμένου του τελικού ανακοινωθέντος της G20.

ΟΜΠΑΜΑ: Αποκλείει άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου εφαρμοστεί η εκεχειρία στην Ουκρανία που προβλέπει η συμφωνία του Μινσκ κατέστησε σαφές στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της G2) ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ακόμη πως πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθούν οι ανισότητες στην παγκόσμια οικονομία.

αίθουσα σύνταξης ert.gr με πληροφορίες -φωτογραφία ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα