FORMULA 1 – GRAND PRIX ΙΣΠΑΝΙΑΣ

00:07 15/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στην ΕΡΤ2
14:00 – «Δοκιμαστικά»
15:00 – «Αγώνας»

To Grand Prix της Ισπανίας, που διεξάγεται στην πίστα της Βαρκελώνης, σηματοδοτεί την επιστροφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 επί ευρωπαϊκού εδάφους και τα μάτια όλων αναμένεται να είναι στραμμένα στον 18άχρονο Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν, που αντικατέστησε τον Ντανιίλ Κβίατ στη Red Bull. Πλέον, ο Φερστάπεν θα έχει

στη διάθεσή του ένα μονοθέσιο, με το οποίο θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Θα μπορέσει άραγε ο 18άχρονος Ολλανδός να γράψει ιστορία ανεβαίνοντας στο πόντιουμ; Πώς θα σταθεί απέναντι στον τιμ μέιτ του και τρεις φορές νικητή Grand Prix, Ντάνιελ Ρικιάρντο; Θα βρεθεί να παλεύει για τις πρώτες θέσεις κόντρα στη Ferrari και τη Williams;

Η προσοχή του κοινού θα είναι στραμμένη όμως και σ’ έναν άλλον πιλότο, που δεν είναι άλλος από τον Λιούις Χάμιλτον. Θα γυρίσει άραγε η τύχη του Βρετανού πιλότου που στους δύο τελευταίους αγώνες έχει ξεκινήσει από την 22η και 10η θέση αντίστοιχα, λόγω των συνεχόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη μονάδα ισχύος της Mercedes; Θα μπορέσει η γερμανική ομάδα να βρει την αιτία των επανεμφανιζόμενων προβλημάτων και να δώσει στον παγκόσμιο πρωταθλητή ένα μονοθέσιο με το οποίο θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ξανά τη νίκη;

Πέρα απ’ αυτήν τη δυσκολία, οι υπεύθυνοι της Mercedes θα έχουν να αντιμετωπίσουν και μία άλλη, πιθανή, πρόκληση για το ισπανικό Grand Prix: τις βελτιώσεις στα μονοθέσια των αντιπάλων. Η Βαρκελώνη είναι παραδοσιακά η πίστα που οι περισσότερες ομάδες εισάγουν τα πρώτα σημαντικά «πακέτα βελτίωσης» μετά το ξεκίνημα της χρονιάς.

Τα λάστιχα θα παίξουν και πάλι το δικό τους ρόλο, καθώς η φθορά, λόγω του τραχιού οδοστρώματος, είναι έντονη και έτσι αναμένεται να οδηγήσουν ομάδες και οδηγούς σε πολλαπλά πιτ στοπ, που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην επιλογή πολλαπλών στρατηγικών για τον αγώνα.

Το ρόλο του ίσως παίξει και ο καιρός, αφού οι προβλέψεις δίνουν αρκετές πιθανότητες για βροχή, τόσο στις δοκιμές του Σαββάτου όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Ο αγώνας με τη σειρά του, αρχίζει στις 15:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD. Μία ώρα νωρίτερα, θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr» και η δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Κατάλληλο για όλους

The post FORMULA 1 – GRAND PRIX ΙΣΠΑΝΙΑΣ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα